Τριφτή Μηλόπιτα με καρύδια

Συστατικά

Για την ζύμη

300 γρ αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
150 γρ βούτυρο
100 γρ ζάχαρη
4 κρόκοι αυγών
φλούδα λεμονιού

για την γέμιση
4 ασπράδια αυγών
150 γρ ζάχαρη
150 γρ αλεσμένα καρύδια
3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
4 μεγάλα μήλα

Παρασκευή

1. Ζυμώνουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε δύο μέρη.
2. Ανοίξτε το ένα μέρος σε ένα ταψί με λαδόκολλα διαστάσεων περίπου 20 × 30 εκ. και τοποθετήστε το άλλο μέρος στην κατάψυξη.
3. Για τη γέμιση χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα καρύδια και τη μαρμελάδα και ανακατεύουμε όλα ελαφρά.
4. Βάζουμε στο πρώτο μέρος της ζύμης τριμμένα καθαρισμένα μήλα, μετά ρίχνουμε τη γέμιση και μετά τρίβουμε το δεύτερο μέρος της ζύμης από την κατάψυξη.
5. Ψήνουμε στους 200C να ροδίσουν.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΝτοματοκαγιανάς….είναι το φαγητό καλοκαιριού
Επόμενο άρθροΑλμυρό στρούντελ: ιδανικό για να συνοδεύσει την μπύρα ή το κρασί σας.