Σοκολατόπιτα σιροπιαστή

Σιροπιαστή Σοκολατόπιτα από την Ραλλού Ψαραδέλλη. Ένα από τα πιο σοκολατένια γλυκά που μπορείτε να φτιάξετε και να ενθουσιάσετε τους καλεσμένους σας!

Υλικά

250 γρ. βούτυρο αγελάδος
350 γρ. ζάχαρη
5 αυγά
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
2 κ.γ μπεικιν πάουντερ
100 γρ. κακάο σκόνη άγλυκο
3 κ.σούπας κονιάκ
200 ml νερό

Σιρόπι
250 γρ. ζάχαρη
500 ml νερό
75 γρ. κακάο σκόνη

Γλάσο

250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
250 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Σ ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και μόλις πάρει βράση, βράζουμε για 5 λεπτά και αποσύρουμε. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ σε δυνατή ταχυτητα καλά να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
Μόλις ενωθούν τα υλικά προσθέτουμε το κακάο, το μπεικιν και μετά το αλεύρι κοσκινισμένο σταδιακά.
Προσθέτουμε το νερό και το κονιάκ. Χτυπάμε να ενωθούν καλά.
Αδειάζουμε το μίγμα μας σε καλά βουτυρωμενο ταψάκι 32×22.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Δοκιμάζουμε το γλυκό μας μ ένα μαχαίρι αν είναι έτοιμο, ελέγχουμε αν έχει ψηθεί μέχρι μέσα.
Μπήγουμε το μαχαίρι στο κέντρο της και αν βγει καθαρό, σημαίνει ότι είναι έτοιμη (διαφορετικά, την ψήνουμε λίγο ακόμα) γιατί ο χρόνος διαφέρει από φούρνο σε φούρνο.
Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά, περίπου 10 λεπτά.
Κόβουμε σε κομμάτια και περιχύνουμε με το σιρόπι σιγά σιγά. Αφήνουμε να απορροφήσει καλά το σιρόπι.
Σ ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος.Προσοχή δεν θέλουμε να βράσει.

Αποσύρουμε απ την φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα κομματάκια. Ανακατεύουμε να λιώσει καλά.
Αφού έχει τραβήξει το γλυκό μας το σιρόπι περιχύνουμε με το γλάσο.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.Μπορούμε να την συνοδεύσουμε με παγωτό της αρεσκείας μας.
Δοκιμάστε τη και θα με θυμηθείτε! Ή ακόμα καλύτερα, θα ξεχάσετε και τ’όνομα σας!!!!

Καλή επιτυχία!!!

Η συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Λευκή Σοκολατόπιτα Ζουμερή!

Λευκή Σοκολατόπιτα Ζουμερή!

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

4 Αυγά
200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
210 γρ Γάλα
110 γρ Ηλιέλαιο
3 Βανίλιες
230 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
25 γρ Μπεικιν παουντερ

Για το Σιρόπι Λευκής Σοκολάτας
550 γρ Γάλα
150 γρ Ηλιέλαιο
300 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
180 γρ Λευκή Κουβερτούρα
2 Βανίλιες

Για το Γλάσο Λευκής Σοκολάτας
50 γρ Κρέμα γάλακτος 35 %
150 γρ Λευκή Κουβερτούρα

Για Διακόσμηση
Σταγόνες Λευκής Σοκολάτας

Εκτέλεση

Αρχικά ριχνουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν να αφρατέψουν και να διπλασιαστούν σε όγκο Θα πρέπει να είναι καταλευκα τοτε σταματάμε το μίξερ αποσύρουμε τον κάδο και προσθέτουμε το γάλα τις βανίλιες και το ηλιέλαιο. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ απαλά με ένα σύρμα να ομογενοποιηθούν

Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα και ανακατεύουμε επίσης πολύ απαλά ώστε να μην χαθεί ο όγκος των αυγών. Εχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει ένα στρογγυλό ταψάκι 30 εκατοστών ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά θα κάνουμε το τεστ μ ένα μαχαιράκι να βγαίνει καθαρό Ετοιμη ψημένη σοκολατόπιτα μας αφράτη και μυρωδάτη και έτσι όπως είναι ζεστή ετοιμάζουμε το σιρόπι της λευκής σοκολάτας ρίχνονται σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά και τα βράζουμε για περίπου 1 λεπτό από τη στιγμή του βρασμού πόσο
Οσο βράζει το σιρόπι κόβουμε τη σοκολατόπιτα σε μικρά κομματάκια ώστε να απορροφηθεί τέλεια το σιρόπι λευκής σοκολάτας

Όταν είναι έτοιμο το σιρόπι λευκής σοκολάτας κλείνουμε το μάτι της κουζίνας το ομογενοποιουμε με ένα ραβδομπλέντερ είναι ένα σύρμα χειρός ώστε να ανακατευτούν καλά
Σιροπιάζουμε την σοκολατόπιτα μας με το σιρόπι λευκής σοκολάτας και τα δύο ζεστά

Οταν η σοκολατόπιτα μας έχει απορροφήσει όλο το σιρόπι ετοιμάζουμε το γλάσο λευκής σοκολάτας όπου λιώνουμε κρέμα γάλακτος με λευκή κουβερτούρα και το απλώνουμε επάνω στην σοκολατοπίτα
Πασπαλίζουμε προαιρετικά όλη τη σοκολατόπιτα μας με σταγόνες λευκής σοκολάτας και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς Έτοιμη η σοκολατόπιτα μας έχει κρυώσει εντελώς κόβουμε ένα κομμάτι θα δείτε πόσο ζουμερή και πόσο υπέροχη έχει γίνει εσωτερικά

Προηγούμενο άρθροΣπιτική τούρτα με παντεσπανι και κρέμα Chantilly
Επόμενο άρθροΜοσχαράκι Κοκκινιστό με ρύζι και καλαμπόκι