Τα Τρουφάκια με Μήλο και Καρύδι είναι ένα υπέροχο κέρασμα, ιδανικό για να συνοδεύσει τον καφέ σας, να γλυκάνει τις γιορτινές σας στιγμές ή απλά να σας προσφέρει μια στιγμή απόλαυσης. Με την αφράτη ζύμη, την πλούσια γέμιση μήλου-κανέλας και το αρωματικό σιρόπι, είναι σίγουρο ότι θα σας κερδίσουν. Εγώ τα φτιάχνω με μεγάλη χαρά, γιατί είναι τόσο νόστιμα!

Συστατικά

χρειάζεται για τη ζύμη

200 γρ λιωμένο βούτυρο,
2 αυγά
4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
60 γρ ζάχαρη
500 γρ αλεύρι γ.ο.χ
1 τεμάχιο Baking powder
2 τεμάχια ζάχαρη βανίλια
λίγη τριμμένη φλούδα λεμονιού για τη γέμιση

Γεμιση

3 μικρα μήλα τριμμένα
50 γρ καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα αλεσμένη
1 χούφτα καρύδια ψιλοκομμένα

για σιροπιασμα
300 γρ ζάχαρη
300ml νερό
1/2 λεμόνι

κι αλλα
100 γρ αλεύρι καρύδας

Παρασκευή

Χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε σταδιακά τη ζάχαρη και τη 1 βανίλια ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε το λιωμένο
βούτυρο και το γιαούρτι και ανακατεύουμε, προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε τη ζύμη.

Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και αφήνουμε για περίπου 1 ώρα
Βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη για περίπου 5-6 λεπτά, προσθέτουμε τις φέτες λεμονιού και αφήνουμε να κρυώσει
Φτιάχνουμε μπαλάκια από τη ζύμη, την αραιώνουμε, βάζουμε τη γέμιση, ενώνουμε τις άκρες και πλάθουμε λίγο ακόμα ανάμεσα στις παλάμες


και το βάζουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Ψήνονται στους 200 C για 15 λεπτά περίπου

Βάλτε τα ζεστά τρουφάκια στον κρύο σιρόπι για 1 λεπτό, τα βγάζουμε από τον σιροπι και τα τυλίγουμε σε καρύδα.


Τα τοποθετούμε σε ταψί και αφήνουμε να κρυώσει

Καλή απόλαυση

Tips για τα Τέλεια Τρουφάκια με Μήλο και Καρύδι

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα Τρουφάκια με Μήλο και Καρύδι σας τέλεια! Όταν ζυμώνετε, προσθέστε το αλεύρι σταδιακά, καθώς η ποσότητα μπορεί να διαφέρει λίγο ανάλογα με το γιαούρτι και το μέγεθος των αυγών. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή αλλά όχι κολλώδης. Βεβαιωθείτε ότι το σιρόπι είναι κρύο και τα τρουφάκια ζεστά όταν τα σιροπιάζετε, αυτό είναι το μυστικό για να απορροφήσουν σωστά το σιρόπι και να γίνουν ζουμερά. Μην τα αφήσετε πολύ ώρα στο σιρόπι, ένα λεπτό αρκεί. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο εκχύλισμα βανίλιας ή ένα άλλο αγαπημένο σας μπαχαρικό (π.χ. μοσχοκάρυδο) στη γέμιση για έξτρα άρωμα.

ΠΗΓΗ: receptinabrzinu

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τρουφάκια

τρουφακια

Υλικά

2 πακέτα μπισκότα γεμιστά με φράουλα 690 gr
180 gr γιαούρτι με στέβια και γεύση φράουλα
100gr τρούφα σοκολάτας
100gr τρούφα ροζ
100 γραμμάρια τρούφα πολύχρωμη
100 γραμμάρια καρύδα

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα μπισκότα στο multi να γίνουν σαν σκόνη. Ρίχνουμε μετα το γιαούρτι και κάνουμε μία εύπλαστη ζύμη .

Την αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα να κρυώσει ώστε να μπορούμε να πλάσουμε τα τρουφάκια. Βάζουμε τις τρούφες σε διαφορετικά πιατάκια

και ρολάρουμε ένα ένα τα τρουφάκια μας!!! Πεντανόστιμα τρουφάκια που γίνονται πολύ γρήγορα!!!! Δοκιμάστε τα!!!!

Καλή Επιτυχία