Ντονατς με την προσθήκη βότκας.

Εξαιρετικά νόστιμα, μυρωδάτα και αφράτα.
Η μαρμελάδα βερίκοκο συμπληρώνει τη γεύση. Είναι τόσο τέλεια που και με μια ματιά κανείς δεν θα μπορέσει να τα αρνηθεί χωρίς να τα γευτεί. Και η βότκα δεν γίνεται καθόλου αισθητή, αλλά έχει μόνο τη λειτουργία να εμποδίζει τα ντόνατς να απορροφήσουν λάδι.

Συστατικά:

Αλεύρι – 700 g
Αλάτι – 1/2 κουταλάκι του γλυκού.
ζάχαρη άχνη – 50 g
Λιωμενο βούτυρο – 80 g
Γάλα – 300 ml (αν είναι δυνατόν 3,2%)
Νωπή μαγιά – 35 g
Κρόκοι αυγών – 3
Ολόκληρο αυγό – 1
Βότκα – 1 κουταλιά της σούπας
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φλούδα λεμονιού

Παρασκευή:

Ετοιμάζουμε την μαγια.
Ζεσταίνουμε λίγο, περίπου 50 ml γάλα (παίρνουμε από όλη την ποσότητα). Διαλύουμε 1/2 κουτ. ζάχαρη και φρέσκια μαγιά (μπορείτε να προσθέσετε και λίγο αλεύρι) Ανακατέψτε τα όλα καλά. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει.
Προσθέστε τους κρόκους και ένα ολόκληρο αβγό στο γάλα και ανακατέψτε. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι στο κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατέψτε ελαφρά. Προσθέστε βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και τρίψτε ελαφρά με αλεύρι.

Προσθέστε το μείγμα των αυγών, στην μαγια, τη βότκα και ζυμώστε τη ζύμη.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ψηθεί για περίπου. 1 ώρα Όταν περάσει η ώρα, ανοίγουμε τη ζύμη περ. 1 εκ παχος.
Κόψτε χρησιμοποιώντας μια φόρμα (διάμετρο 6 εκ.). Αφήστε το να κάτσει για άλλα 30 λεπτά.


Πριν τηγανίσετε, πιέστε με το δάχτυλό σας στη μέση κάθε ντόνατ για να κάνετε μια τρύπα.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τα ντονατς με την πάνω πλευρά (εκεί που έγιναν οι τρύπες). Ταυτόχρονα σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι.

Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Όταν τηγανιστεί η μια πλευρά την αναποδογυρίζουμε από την άλλη (δεν χρειάζεται να σκεπάζετε άλλο το τηγάνι) Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και ζάχαρη βανίλια και
γεμίζουμε την κοιλότητα με μαρμελάδα.

Καλή Επιτυχία

H Συνταγή είναι της Erika Oszuszki

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακό Ραβανί της νόνας μου
Επόμενο άρθροΠιπερομανιταρόπιτα της Ρούλας