Τσουρέκια με ζαχαρούχο

Αχ, τα τσουρέκια με ζαχαρούχο! Μόνο η σκέψη τους φέρνει στο μυαλό εικόνες ζεστασιάς, γαλήνης και γλυκιάς απόλαυσης. Ας δούμε ποια είναι τα χαρακτηριστικά που τα κάνουν τόσο ξεχωριστά:

Γεύση: Η πλούσια γεύση του ζαχαρούχου γάλατος δίνει στα τσουρέκια μια αξεπέραστη γλυκύτητα, που ισορροπεί τέλεια με τα αρώματα του μαχλεπιού, της μαστίχας και του πορτοκαλιού.

Υφή: Αφράτα, μαλακά και ελαστικά, τα τσουρέκια με ζαχαρούχο λιώνουν στο στόμα, προσφέροντας μια μοναδική αίσθηση.

Αρώματα: Η ζεστή μυρωδιά του τσουρεκιού που ψήνεται στον φούρνο, γεμίζει το σπίτι με γιορτινή ατμόσφαιρα και ξυπνάει όμορφες αναμνήσεις.

Ποικιλία: Μπορείτε να τα απολαύσετε σκέτα, με ένα φλιτζάνι ζεστό καφέ ή τσάι, ή να τα γεμίσετε με σοκολάτα, κρέμα ή μαρμελάδα για ακόμα πιο πλούσια γεύση.

Ευκολία: Η συνταγή για τσουρέκια με ζαχαρούχο είναι σχετικά απλή και δεν απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις ζαχαροπλαστικής.

Συμβολισμός: Τα τσουρέκια αποτελούν σύμβολο χαράς, αγάπης και ευημερίας, ιδανικά για να μοιραστείτε με αγαπημένα πρόσωπα σε γιορτές και ειδικές περιστάσεις.

Εν κατακλείδι: Τα τσουρέκια με ζαχαρούχο είναι μια γλυκιά απόλαυση που συνδυάζει γεύση, υφή, άρωμα και συμβολισμό. Αξίζει να τα δοκιμάσετε και να τα εντάξετε στις γλυκές σας συνήθειες!

Υλικά Συνταγής

1 ζαχαρούχο γάλα
3 κουτιά (με το κουτί απ’το ζαχαρούχο μετράμε) ζάχαρη
2 βανίλιες
6 αυγά
2 κουτιά σπορέλαιο ή αραβοσιτέλαιο η ενα βουτηρο ενα λαδι
1 κουτ.γλ. κακούλε
4 κουτ.γλ. μαχλέπι
1 πορτοκάλι (τον χυμό και το ξύσμα)
1 κουτ.γλ. μαστίχα Χίου
200 γραμμ. μαγιά νωπή
1 κ.γ γεματο μπέικιν πάουντερ
3 κιλά αλεύρι σκληρο η ειδικο για τσουρεκι
3 κουτιά ζεστό νερό

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, θερμαίνουμε ανακατεύοντας τα 4 πρώτα υλικά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά 2-3.
Σε μια λεκάνη μεγάλη λιώνουμε τη μαγιά με τα 3 κουτιά νερό (χλιαρο όχι καυτό)
Και αφού λιώσει προσθέτουμε στη λεκάνη το μειγμα της κατσαρόλας που πρεπει να ειναι χλιαρο οχι ζεστο για να μην καψουμε τη μαγια μας!
Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά κπροσθέτουμε και το αλεύρι (εκτος το λαδι η το βουτηρο).
Ζυμώνω και βαζουμε σιγα σιγα το λαδι η το βουτηρο μεχρι να το παρει ολο και αφήνω το μίγμα σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον 2 ώρες για να φουσκώσει.
Πλάθω τα τσουρέκια και τ αφηνω 20-30′ σε ζεστο μερος να φουσκωσουν. Τ’αλείφω με αυγό, πασπαλίζω με σουσάμι αν θέλω.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτα. Μπορειτε να ψησετε και στον αερα στους 160-170′ για 25-30′!

Η Συνταγή είναι απο τις μαγειρικές απολαύσεις και η εκτέλεση της κας Stiliani Fakidaraki

Προηγούμενο άρθροΙταλικά ψωμάκια με γαρύφαλο, κανέλα , μοσχοκάρυδο
Επόμενο άρθροΓαρίδες με σαλτσα κρασιού και σπιτική μαγιονέζα