Ατομικά τσουρεκάκια 

    • Αφράτα, νόστιμα και με τέλεια γλυκιά γεύση!”
    • “Η ζύμη είναι τόσο μαλακή και γευστική, και η επικάλυψη με ξηρούς καρπούς δίνει μια τέλεια τραγανή υφή.”
    • “Η γέμιση σοκολάτας είναι πλούσια και λιωμένη, και οι τρούφες σοκολάτας είναι μια ωραία πινελιά πολυτέλειας.”
  • Εμφάνιση:
    • “Πανέμορφα και χρυσαφένια, με τέλεια διακοσμητικά στοιχεία.”
    • “Μικρά και χαριτωμένα, ιδανικά για ένα γλυκό δώρο.”
    • “Φαίνονται τόσο δελεαστικά που δεν μπορείς να αντισταθείς!”
  • Ποιότητα:
    • “Φτιαγμένα με τα πιο αγνά υλικά, χωρίς συντηρητικά.”
    • “Είναι φανερό ότι φτιάχνονται με μεράκι και αγάπη.”

Υλικά🐞

1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια ,
2 αυγά ,
2 φακελάκια μαγιά ,
1/2 ζαχαρουχο γάλα αραιωμένο με μισό ποτήρι νερό,
1/3 βούτυρο λιωμένο,
κακουλέ ενα κουταλάκι όχι γεμάτο,
μαχλεπι 3 κουταλάκια του γλυκού ,
1 κούπα ζάχαρη ,
1/2 κούπα ηλιέλαιο,
ξύσμα πορτοκαλιού.

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε το προζύμι με μια κούπα χλιαρό νερό και τις μαγιές ,
μια κούπα αλεύρι και μια κουταλιά ζάχαρη .
Αφήνουμε να διπλασιαστεί.

Σε μια λεκανιτσα βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι τα μυρουδικα και μια τσιμπια αλάτι .
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ελαφρά το αραιωμένο ζαχαρουχο ,
Την ζάχαρη ρίχνουμε και το ηλιέλαιο και τα αυγά χτυπημένα ελαφρά.
Όλα αυτά τα ρίχνουμε στο αλεύρι και ζυμώνουμε με διπλώματα.
Λιώνουμε 1/3 του βούτυρου τον 250 γραμμαρίων και σταδιακά Ρίχνουμε στη ζύμη
δουλεύοντας πολύ καλά επίσης με διπλώματα.

Αφήνουμε να διπλασιαστεί μέσα στο φούρνο στους 30 βαθμούς .
Στρώνουμε λαδόκολλα και πλάθουμε πόσο μικρά η μεγάλα θέλουμε .
Ξανά να τα φουσκωσουμε . Αλείφουμε με κρόκο νερωμένο με μια κουταλιά νερό
και ψήνουμε στον αέρα στους 160 περίπου 45 λεπτά τα πρώτα.
Θέλετε σουσάμι ; Θέλετε φιλέ αμυγδάλου;

Τα τσουρέκια θέλουν υπομονή , μεράκι και αγάπη .🐞🐓🐣

H εκτέλεση της Συνταγή είναι της κας Βάσω Κρητικου

Προηγούμενο άρθροΝεράντζι γλυκό του κουταλιού: Η παράδοση συναντά τη νοστιμιά
Επόμενο άρθροΣπανακόρυζο με Φρέσκα Υλικά: Γεύση που Ξεχωρίζει