Ατομικά τσουρεκάκια
- Αφράτα, νόστιμα και με τέλεια γλυκιά γεύση!”
- “Η ζύμη είναι τόσο μαλακή και γευστική, και η επικάλυψη με ξηρούς καρπούς δίνει μια τέλεια τραγανή υφή.”
- “Η γέμιση σοκολάτας είναι πλούσια και λιωμένη, και οι τρούφες σοκολάτας είναι μια ωραία πινελιά πολυτέλειας.”
- Εμφάνιση:
- “Πανέμορφα και χρυσαφένια, με τέλεια διακοσμητικά στοιχεία.”
- “Μικρά και χαριτωμένα, ιδανικά για ένα γλυκό δώρο.”
- “Φαίνονται τόσο δελεαστικά που δεν μπορείς να αντισταθείς!”
- Ποιότητα:
- “Φτιαγμένα με τα πιο αγνά υλικά, χωρίς συντηρητικά.”
- “Είναι φανερό ότι φτιάχνονται με μεράκι και αγάπη.”
Υλικά🐞
1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια ,
2 αυγά ,
2 φακελάκια μαγιά ,
1/2 ζαχαρουχο γάλα αραιωμένο με μισό ποτήρι νερό,
1/3 βούτυρο λιωμένο,
κακουλέ ενα κουταλάκι όχι γεμάτο,
μαχλεπι 3 κουταλάκια του γλυκού ,
1 κούπα ζάχαρη ,
1/2 κούπα ηλιέλαιο,
ξύσμα πορτοκαλιού.
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το προζύμι με μια κούπα χλιαρό νερό και τις μαγιές ,
μια κούπα αλεύρι και μια κουταλιά ζάχαρη .
Αφήνουμε να διπλασιαστεί.
Σε μια λεκανιτσα βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι τα μυρουδικα και μια τσιμπια αλάτι .
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ελαφρά το αραιωμένο ζαχαρουχο ,
Την ζάχαρη ρίχνουμε και το ηλιέλαιο και τα αυγά χτυπημένα ελαφρά.
Όλα αυτά τα ρίχνουμε στο αλεύρι και ζυμώνουμε με διπλώματα.
Λιώνουμε 1/3 του βούτυρου τον 250 γραμμαρίων και σταδιακά Ρίχνουμε στη ζύμη
δουλεύοντας πολύ καλά επίσης με διπλώματα.
Αφήνουμε να διπλασιαστεί μέσα στο φούρνο στους 30 βαθμούς .
Στρώνουμε λαδόκολλα και πλάθουμε πόσο μικρά η μεγάλα θέλουμε .
Ξανά να τα φουσκωσουμε . Αλείφουμε με κρόκο νερωμένο με μια κουταλιά νερό
και ψήνουμε στον αέρα στους 160 περίπου 45 λεπτά τα πρώτα.
Θέλετε σουσάμι ; Θέλετε φιλέ αμυγδάλου;