Τούρτα Βασιλόπιτα

Η Συνταγή είναι του pastry chef Stratou Petrou

Υλικά

Για την Βασιλόπιτα
250 γρ Βούτυρο Αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
250 γρ Γάλα πλήρες σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ Κονιάκ
5 Αυγά Μεσαία σε θερμοκρασία δωματίου
Ξύσμα απο 2 Πορτοκάλια
8 γρ Μαχλεπι
2 βανίλιες
500 γρ Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για την Γέμιση
200 γρ Σοκολάτα Κουβερτούρα
180 γρ Κρέμα Γάλακτος 35 %
150 γρ Λευκή Κουβερτούρα
50 γρ Κρέμα γάλακτος 35 %

Για Διακόσμηση
100 γρ Σαντιγί
Αμύγδαλα Φιλέ καβουρδισμένα
150 γρ Λευκή Σοκολάτα
1 κουτ γλυκού Λάδι Καρύδας ή Ηλιέλαιο
100 γρ Μαρμελάδα Φράουλα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την υπέροχη διαφορετική βασιλόπιτα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ Το βούτυρο με τη ζάχαρη τα χτυπάμε πάρα πολύ καλά για Περίπου 10 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν προϋπόθεση για την επιτυχία της συνταγής είναι τα υλικά να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου.

Εχει ασπρίσει και έχει αφρατέψει Το βούτυρο και σε αυτό το σημείο προσθέτουμε ενα ένα τα αυγά ενσωματωθούν στο μείγμα στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα 1 φακελάκι μαχλέπι και τις βανίλιες αφού έχουν ενσωματωθεί σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το κονιάκ και ξύσμα από 2 πορτοκάλια, σε αυτό το σημείο θα σας φανεί σαν να έχει κόψει το μείγμα μην σας ανησυχήσει Έτσι πρέπει να είναι και θα διορθωθεί όταν θα προσθέσουμε το αλεύρι

Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι το ανακατεύουμε ίσα-ίσα να ενσωματωθεί κλείνουμε το μίξερ και αποσύρουμε τον κάδο ανακατεύουμε με μία σπάτουλα το μείγμα της βασιλόπιτας για να σιγουρευτούμε ότι έχει ενσωματωθεί πολύ καλά το αλεύρι και αδειάζουμε σε ένα ταψάκι η τσέρκι 30 εκατοστών απλώνουμε το μείγμα της βασιλόπιτας πολύ καλά με μία σπάτουλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά και κάνουμε και ένα μαχαιράκι να βγαίνει καθαρό έτοιμη

Ψημένη βασιλόπιτα μας την αφήνουμε να κρυώσει, αφού έχει κρυώσει η βασιλόπιτα πάμε να φτιάξουμε τις κρέμες γκανάζ τη λευκή και τη μαύρη σοκολάτα βάζοντας σε δύο διαφορετικά μπολ τη λευκή και τη μαύρη κουβερτούρα με λίγη κρέμα γάλακτος τα λιώνουμε στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί όταν λέω στην αναζήτηση αφήνουμε λίγο να στεθροποιηθούν για να μπορέσουμε να τις απλώνουμε ομοιόμορφα στη βασιλόπιτα

Πάμε να στήσουμε την τούρτα βασιλόπιτα παίρνοντας ένα μεγάλο μαχαίρι και κόβοντας την σε τρεις δισκους.  Τοποθετούμε τον πρώτο δίσκο επάνω σε πρωτοχρονιάτικη πιατέλα που θα σερβίρουμε τη βασιλόπιτα και απλώνουμε μία γενναιόδωρη ποσότητα από τη σοκολατένια γκανάζ που φτιάξαμε κόβουμε το δεύτερο δίσκο από τη βασιλόπιτα την τοποθετούμε επάνω στο σοκολατένια γκανάζ και απλώνουμε επίσης μία γενναιόδωρη ποσότητα από τη λευκή γκανάζ που φτιάξαμε. Μην ξεχάσετε να βάλετε το φλουρί και τελειώνοντας τοποθετούμε τον τελευταίο δίσκο τοποθετούμε τη βασιλόπιτα για περίπου 20 λεπτά στο ψυγείο να σφίξουν οι γκανάζ Και είμαστε έτοιμοι για τη διακόσμηση της

Αφού περάσει περίπου τα 20 λεπτά ξεκινάω τη διακόσμηση της βασιλόπιτας απλώνοντας στο επάνω μέρος της λίγη μαρμελάδα φράουλα για περισσότερη γεύση και για να σταθεί καλύτερα το γλάσο λευκής σοκολάτας. Εχω φτιάξει λίγη κρέμα σαντιγί την τοποθετώ περιμετρικά γύρω-γύρω από τη βασιλόπιτα και κολλάω επάνω της καβουρδισμένα αμύγδαλα φίλε. Έχω λιώσει λευκή κουβερτούρα με λίγο λάδι καρύδας ή αν δεν έχετε με λίγο ηλιέλαιο την αφήνω να πέσει λιγάκι και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της βασιλόπιτας

Με πολύ μεγάλη προσοχή απλώνω πολύ καλά το γλάσο λευκής σοκολάτας διακοσμώ με αμύγδαλα καβουρδισμένα γύρω-γύρω και με διάφορα πρωτοχρονιάτικα στολίδια Δεν ξεχνάμε να τοποθετήσουμε ή να φτιάξουμε το 2023 και η τούρτα βασιλόπιτα είναι έτοιμη

Προηγούμενο άρθροΓλυκό με Κρέμα και Φρυγανισμένο ψωμι του Τοστ
Επόμενο άρθροΚουλουράκια με μαρμελάδα και σοκολάτα…Χριστουγενιάτικα βελανίδια