Το Χοιρινό με Πολύχρωμες Πιπεριές στην κατσαρόλα είναι ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά, γιατί συνδυάζει την τρυφερότητα του χοιρινού με τη γλύκα και τα αρώματα των πιπεριών. Είναι ένα πιάτο που μυρίζει σπίτι και παράδοση, και σας διαβεβαιώνω ότι θα γίνει το αγαπημένο της οικογένειάς σας!

Υλικά:

 1 ½ κιλό χοιρινό μπούτι ή σπάλα κομμένο σε μερίδες
 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
 1 – 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
 ½ φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
 χυμό από 2 λεμόνια
 1 κρασοπότηρο λευκό ξηρό κρασί
 1 πιπεριά πράσινη
 1 πιπεριά κόκκινη
 1 πιπεριά κίτρινη
 ρίγανη
 Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Αρχικά σοτάρετε το κρέας στην κατσαρόλα με το ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα και να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
Στη συνέχεια, προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα αφήνετε για 4 – 5 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα.

Σβήνετε το κρέας με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί. Προσθέτετε ζεστό νερό, μέχρι να σκεπαστεί το κρέας. Μόλις το κρέας πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει.
Όταν μαλακώσει το κρέας, προσθέτετε τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και τις πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε φέτες. Αφήνετε να βράσουν με ανοικτή την κατσαρόλα για μερικά λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να δέσει η σάλτσα.
Συνοδεύεται τέλεια με σπυρωτό πιλάφι, αλλά και με πατάτες είναι εξίσου νόστιμο.

Tips για το Τέλειο Χοιρινό με Πολύχρωμες Πιπεριές

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Χοιρινό με Πολύχρωμες Πιπεριές σας απίστευτο! Για ακόμα πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζωμό κρέατος αντί για νερό στο στάδιο του βρασμού. Μην παραβράζετε τις πιπεριές στο τέλος, θέλουμε να διατηρήσουν το χρώμα τους και να είναι ελαφρώς τραγανές. Αν η σάλτσα σας είναι πολύ αραιή στο τέλος, μπορείτε να δυναμώσετε τη φωτιά και να την αφήσετε να βράσει χωρίς καπάκι για λίγα λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δέσει στο επιθυμητό σημείο. Το λεμόνι προσθέτει μια ωραία φρεσκάδα που εξισορροπεί τις γεύσεις.

Καλή Επιτυχία