Χαλβάς με ταχίνι και μέλι

O χαλβάς με ταχίνι και μέλι… ένα γλυκό που ξυπνά παιδικές αναμνήσεις και ζεσταίνει την ψυχή. Η πλούσια γεύση του ταχινιού παντρεύεται αρμονικά με τη γλυκιά αγκαλιά του μελιού, δημιουργώντας ένα ακαταμάχητο μίγμα που γαργαλάει τον ουρανίσκο.

Ας δούμε μερικά από τα πλεονεκτήματα αυτού του γλυκίσματος:

  • Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά: Το ταχίνι είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, φυτικών ινών και βιταμινών, ενώ το μέλι προσφέρει αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά.
  • Φυσικά γλυκό: Χωρίς πρόσθετη ζάχαρη, ο χαλβάς με ταχίνι και μέλι αποτελεί μια πιο υγιεινή επιλογή σε σχέση με άλλα γλυκά.
  • Ποικιλία γεύσεων: Μπορείτε να εμπλουτίσετε τον χαλβά σας με ξηρούς καρπούς, κανέλα, κακάο ή ακόμα και αποξηραμένα φρούτα, προσθέτοντας μια δική σας πινελιά.

  • Εύκολη παρασκευή: Φτιάχνεται σε ελάχιστα λεπτά με απλά υλικά που έχετε εύκαιρα στην κουζίνα σας.
  • Ιδανικό για κάθε στιγμή: Απολαύστε τον χαλβά σας ως πρωινό, σνακ ή επιδόρπιο.

Γιατί, λοιπόν, να μην ενδώσετε στον πειρασμό; Δοκιμάστε χαλβά με ταχίνι και μέλι και αφεθείτε στην αγκαλιά της γλυκιάς του απόλαυσης!

Tip: Για μια πιο δροσερή εκδοχή, μπορείτε να βάλετε τον χαλβά σας στο ψυγείο για λίγο πριν τον σερβίρετε.

Συστατικά

2 φλιτζάνια μέλι
1 1/2 φλυτζάνια ταχίνι, ανακατεύονται καλά για να συνδυαστούν
Μέχρι 2 φλιτζάνια ψημένα αμύγδαλα σε φέτες ή άλλα καρύδια (προαιρετικά)

Οδηγίες

Ζεστάνετε το μέλι σε μέτρια φωτιά μέχρι το θερμόμετρο να δείξει τους 115 ° C,
ή ν φτάσετε το στάδιο “μαλακής σφαίρας”.
Για να επιβεβαιώσετε ότι βρίσκεστε στο στάδιο “μαλακής σφαίρας”, ρίξτε λίγο από το μέλι σε
ένα φλιτζάνιμε με κρύο νερό. Θα πρέπει να σχηματίζει μια κολλώδη και μαλακή μπάλα που ισιώνει όταν αφαιρείται από το νερό.
Έχετε την Ταχίνι έτοιμη να την βάλετε σε μια ξεχωριστή μικρή κατσαρόλα, και μόλις το μέλι είναι στην κατάλληλη θερμοκρασία, αφήστε το μέλι στην άκρη και βράστε την ταχίνι στους 49˚C Προσθέστε το ζεστό ταχίνι στο μέλι και ανακατέψτε με ένα ξύλινο κουτάλι για να τα συνδυάσετε.

Αρχικά θα τα δούμε ξεχωριστά, αλλά μετά από λίγα λεπτά, το μείγμα θα ομογενοποιηθεί ομαλά.
Προσθέστε τους ξηρούς καρπούς, αν χρησιμοποιείτε. Συνεχίστε να ανακατεύετε έως ότου το μείγμα αρχίσει να σκληραίνει, για 6-8 λεπτά. Ρίξτε το μείγμα σε μια μακρόστενη καλά βουτυρωμένεη φόρμα ή σε μια φόρμα του κέικ με αφαιρούμενο πάτο.
Αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και τυλίξτε σφικτά με πλαστικό περιτύλιγμα.
Αφήστε το ψυγείο για έως και 36 ώρες. Αυτό θα επιτρέψει να σχηματιστούν οι κρύσταλλοι ζάχαρης, οι οποίες θα δώσουν στον χαλβά την χαρακτηριστική υφή του.
Βγάλτε τον από την φόρμα και κόβεται σε κομμάτια με ένα κοφτερό μαχαίρι.

ΠΗΓΗ: alfez.com

Προηγούμενο άρθροΤραγανά,Σπέσιαλ Γαλακτομπουρεκάκια
Επόμενο άρθροΤο πιο ζουμερό Εκμέκ με Τσουρέκι