Απολαύστε τον αγαπημένο σας χαλβά σε μια εύκολη εκδοχή, χωρίς καβούρδισμα! Η παραδοσιακή γεύση παραμένει, ενώ η εκτέλεση γίνεται παιχνιδάκι.
Συστατικά
500γρ Σιμιγδάλι χοντρό
1 κιλό Ζάχαρη
250γρ Βούτυρο
80γρ Ινδοκάρυδο
Ξύσμα απο ένα Λεμόνι
2 Βανίλιες
8 ποτήρια Νερό
τριμμένο Καρύδι
Εκτέλεση
Θα ξεκινήσουμε τον χαλβά βράζοντας την ζάχαρη με το νερό μέχρι να διαλυθεί. Όταν θα έχουν βράσει τότε ανακατεύουμε και το βούτυρο και μέχρι να λιώσει, στην συνέχεια το σιμιγδάλι με το ινδοκάρυδο και το ρίχνουμε μέσα στο νερο σιγα σιγα και αφήνουμε να βράσει ενω ανακατευουμε συνέχεια για να πήξει (5-6 λεπτά). Τέλος θα προσθέσουμε το ξύσμα από το λεμόνι και το βάζουμε σε ταψί και πασπαλίζουμε με καρύδα, το τριμμένο καρύδι και την κανέλα.
Υ.Γ Μπορείτε να βάλετε σταφίδες αποξηραμένα φρούτα ή οτι άλλο θελετε
White Halva without toasting
Ingredients
500g coarse semolina
1 kg of Sugar
250g Butter
80g chopped coconut
Zest from one Lemon
2 vanillies
8 glasses of Water
Chopped Walnut or Pecan
Instructions
First boil the sugar with water. When boiling, pour the butter and mix until it melts, pour the semolina and coconut little by litle and whisking until starts to thicken (5-6 minutes). Finally add the lemon zest. Put it in a pan and sprinkle coconut, grated walnut and cinnamon.
P.S You can mix raisins or dried fruits or whatever else you like
Good Luck !