Όπως υποσχέθηκα, μοιράζομαι τη συνταγή αυτή! Τα Ζελεδάκια Φράουλας Συνταγή είναι σούπερ γευστικά και πεντανόστιμα, φτιαγμένα με το φυσικό πηκτικό άγαρ-άγαρ (ιδανικό για vegan επιλογές). Είναι μια συνταγή δοκιμασμένη και πάντα πετυχημένη που φτιάχνει η μαμά μου! Είναι εύκολα και απλά. Μαγειρέψτε και δοκιμάστε!

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips


Υλικά για τα Ζελεδάκια

  • Χυμός φράουλας (ή όποιου φρούτου επιθυμείτε) – 200 ml
  • Νερό – 100 ml
  • Ζάχαρη – 100 γρ. (*Προσαρμόστε την ποσότητα: Αν ο χυμός είναι χωρίς ζάχαρη, χρησιμοποιήστε 300 γρ. αν είναι γλυκός, χρησιμοποιήστε 100 γρ.*)
  • Άγαρ-άγαρ (φυτική ζελατίνη) – 7 γρ.

Για την Επικάλυψη

  • Ζάχαρη κρυσταλλική
  • Κορν φλάουρ

Εκτέλεση

1. Προετοιμασία: Σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε το νερό , τη ζάχαρη και το άγαρ-άγαρ .

2. Βράσιμο: Βάζουμε το μείγμα στη φωτιά. Αφού πάρει βράση, ανακατεύουμε συνεχώς για 4-5 λεπτά .

3. Προσθήκη Χυμού: Σβήνουμε τη φωτιά και αμέσως προσθέτουμε τον χυμό φράουλας . Ανακατεύουμε καλά.

4. Φορμάρισμα: Ρίχνουμε το μείγμα σε φορμάκια σιλικόνης για γλυκά ή σε ένα μικρό ταψάκι.

5. Πήξη: Αφήνουμε τα ζελεδάκια για 2-3 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να πήξουν τελείως. (Δεν χρειάζεται ψυγείο, το άγαρ-άγαρ πήζει γρήγορα).

6. Επικάλυψη: Βγάζουμε από τα φορμάκια. Κυλάμε τα ζελεδάκια σε μείγμα ζάχαρης και κορν φλάουρ (αναλογία 1:1 ). Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία δύο φορές. Δείτε κι άλλες συνταγές για ζελέ φρούτων. Καλή απόλαυση!


Χρόνοι Παρασκευής

Ενεργός Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος Πήξης: 2 – 3 ώρες (σε θερμοκρασία δωματίου)

Συνολικός Χρόνος: Περίπου 2 ώρες και 10 λεπτά


Χρήσιμα Tips

Το Μυστικό του Άγαρ-Άγαρ

Το Άγαρ-Άγαρ: Το άγαρ-άγαρ είναι ένα φυτικό πηκτικό από φύκια. Πήζει σε υψηλότερη θερμοκρασία από τη ζελατίνη και δίνει πιο σταθερή υφή, γι’ αυτό είναι ιδανικό για ζελεδάκια.

Η Υφή: Σε θερμοκρασία δωματίου το ζελεδάκι είναι πιο μαλακό, ενώ σε πιο κρύο μέρος (όπως το ψυγείο) γίνεται λίγο πιο σκληρό. Επιλέξτε την υφή που προτιμάτε.

Ποικιλία Γεύσεων: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον χυμό φράουλας με χυμό από όποιο φρούτο θέλετε (π.χ. πορτοκάλι, κεράσι, μήλο) ή ακόμα και με αρωματικό τσάι, προσαρμόζοντας πάντα τη ζάχαρη.

Φορμάκια: Τα φορμάκια σιλικόνης (ειδικά για σοκολατάκια ή παγάκια) είναι ιδανικά για να βγάλετε εύκολα τα ζελεδάκια χωρίς να κολλήσουν.


 

Σχετικές Συνταγές 

Ζελέ Πορτοκάλι με Φρέσκο Χυμό

Μους Φράουλας με Τρία Υλικά

Ζελέ Βύσσινο με Κρέμα


 

ΠΗΓΗ: Леся Риндик