Η Κιμαδόπιτα

Λίστα συστατικών:

2 φύλλα σφολιάτας
600-700γρ. μοσχαρισιος ΚΙΜΑΣ
1/8 κουτ. κύμινο (στην μύτη κγ)
2 φύλλα δάφνης
6 μανιτάρια
1 κρεμμύδι
150 γρ φέτα
150 γρ φέτα
4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Νερό
σουσάμι
Αλάτι και πιπέρι για γεύση

Μέθοδος:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 * C. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρετε το κιμά σε λάδι
Προσθέστε ψιλοκομμένα κρεμμύδια και συνεχίστε να σοτάρετε. Προσθέτουμε κύμινο και φύλλα δάφνης και σοτάρουμε για 3 ακόμη λεπτά.
Ψιλοκόψτε και προσθέστε μανιτάρια και σοτάρετε για άλλα 3 λεπτά
Σε ένα ταψί 28εκ, απλώστε και τοποθετήστε 1 φύλλο σφολιάτας στο κάτω μέρος
Γεμίστε με γέμιση κρέατος και απλώστε ομοιόμορφα στο ταψί
Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση με το κιμά
Καλύψτε με 2ο. φύλλο σφολιάτας
Χαράξτε 4 σχισμές από πάνω από πάνω από την πίτα να φευγει ο ατμός
Ραντίστε το πάνω φύλλο με νερό και πασπαλίστε ελαφρά με σουσάμι
Ψήνουμε στους 200 * C για περίπου 35-45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να ξεφλουδίσουν τα φύλλα

ΠΗΓΗ: kensgreektable.com

 

Προηγούμενο άρθροΠορτοκαλόπιτα της Έφης
Επόμενο άρθροΣαΐτια Μονεμβασιάς