Κοκάκια!!!

Υλικά

Κρέμα
3 κρόκοι αβγών
80 gr ζάχαρη
1 Βανίλια
45 gr αλεύρι
30 gr κορν φλάουρ
1 πρέζα αλάτι
450 ml γάλα
30 gr βούτυρο σε κυβάκια

Παντεσπάνι
5 αβγά
2 βανίλιες
1 κουταλιά σούπας νερό
150 gr αλεύρι αλλατίνη
2 κουτ. γλυκού μπαίκιν
125 gr ζάχαρη

Γκαναζ
50 gr κουβερτούρα
50 gr κρεμα γάλακτος
1 κουταλ του γλυκού μέλι

Εκτέλεση

Για την κρεμα
Βάζψ όλα μαζί σε κατσαρόλα και ανακατευω μέχρι να γίνουν κρέμα. Τέλος κατεβάζω απο την φωτιά ρίχνω το βουτυρο
ανακατευω δυνατα να ενσωματωθεί και σκεπάζω με μεμβράνη που να εφαπτεται της κρέμας.

Για το παντεσπανι
Χτυπάω τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα με τη μισή ζάχαρη.
Χτυπάω τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και προσθετω βανίλιες και νερό.
Τα ενώνω και τέλος το αλεύρι με το μπαίκιν
Σε μια λαδόκολα σχηματίζουμε κυκλάκια με ένα ποτηρι νερου

και τα γεμίζουμε ζύμη.

Ψηνουμε 10-12′ στους 180°

Όταν κρυώσουν τα γεμίζουμε κρεμα 15′ και τα καπακώνουμε να δυο.

Γκαναζ
Τα λυώνουμε σε μπεν μαρί και βουτάμε τα κοκάκια από τη μία πλευρά (μόνο τα καπάκια) τα βάζουμε σε μια σχαρα να στεγνωσει η σοκολάτα

Η Συνταγή είναι της κας Afrokomi Kontodima

Προηγούμενο άρθροΓλυκά μπισκότα μελιού και σοκολάτας
Επόμενο άρθροΓαρίδες σουβλάκια μαριναρισμένες σε λαδορίγανη