Σπιτικό κέικ με κρέμα ❤️

Λατρεύω τα σπιτικά κέικ, και η προσθήκη κρέμας και σικάρων από μαρμελάδα ακούγεται σαν μια υπέροχη προσθήκη. Η κρέμα θα δώσει στο κέικ μια ωραία υγρασία, ενώ τα σύκα θα προσθέσουν μια γλυκιά και φρουτώδη γεύση.

Η χρήση καρυδιών για επικάλυψη είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή, καθώς θα δώσει στο κέικ μια ωραία τραγανότητα και μια γεμάτη γεύση.

Συνολικά, αυτό το κέικ ακούγεται σαν ένα τέλειο επιδόρπιο για κάθε περίσταση.

Εδώ είναι μερικές ακόμη σκέψεις:

  • Θα μπορούσατε να προσθέσετε και άλλα φρούτα στο κέικ, όπως σταφίδες, cranberries ή blueberries.
  • Θα μπορούσατε να αντικαταστήσετε τα καρύδια με άλλα ξηρούς καρπούς, όπως αμύγδαλα ή φιστίκια.
  • Θα μπορούσατε να γαρνίρετε το κέικ με φρέσκα φρούτα, όπως σμέουρα ή βατόμουρα.

Σας ευχαριστώ που μοιραστήκατε αυτή τη συνταγή! Σίγουρα θα τη δοκιμάσω σύντομα.

Υλικά

Για το κεικ:
5 αυγά
1 κουπα ζάχαρη
1 κουπα αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
1 φακ βανίλια

Για την κρέμα:
1 liter Γάλα (φρέσκο)
250 γρ. Ζάχαρη
6 Αβγά (μόνο τους κρόκους)
50 γρ. Αλεύρι Μαλακό
50 γρ. Κορν Φλάουρ
1 Βανίλια (σε σκόνη)
120 Κουβερτούρα
Ανάμεσα στα κεικ έβαλα κομμάτια σύκα από μια μαρμελάδα που έφτιαξα πριν λίγο ❤️
150 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα για πασπάλισμα.

Εκτέλεση:

Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη να γίνει αφράτη κρέμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα σιλικόνης.
Αδειάζουμε αυτό το μείγμα σε ταψί (26 εκ.), καλυμμένο με χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά περίπου.
Ελέγχουμε με οδοντογλιφιδα.
Αφήνουμε το έτοιμο κέικ να κρυώσει εντελώς, ξεκολλάμε το χαρτί και κόβουμε στα δύο με ένα κοφτερό μαχαίρι για να πάρουμε δύο κέικ.

για την κρέμα
Βάζουμε το γάλα να πάρει μια βράση, σε μια μεσαία προς μικρή κατσαρόλα, στο 6-7 και στη συνέχεια αποσύρρουμε από τη φωτιά.
Παράλληλα βάζουμε σε ένα μπολ τα αβγά με τη μισή ζάχαρη. Τα χτυπάμε με σύρμα ή μίξερ χειρός μέχρι να ασπρίσουν.
Στη συνέχεια βάζουμε μερικές κουταλιές (2-3) από το γάλα(πριν βράσει) και σιγά σιγά προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
Ενώ το μείγμα του αβγού με τη ζάχαρη και το αλεύρι είναι έτοιμα, αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το αρωματισμένο γάλα και παράλληλα ενσωματώνουμε.
Όταν τελειώσουμε με το γάλα, επιστρέφουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και πίσω στη φωτιά.
Σε μια θερμοκρασία σταθερή και ενώ ανακατεύουμε ζωηρά η κρέμα μας θα σφίξει.
Τότε προσθέτουμε και την κουβερτούρα σε κομμάτια ώστε να ενσωματωθεί με την κρέμα.
Αυτό θα το καταλάβουμε όταν αρχίσουν οι παφλασμοί.

Συναρμολογούμε το κέικ σε φόρμα με δαχτυλίδι.
Ρίχνουμε λίγη από την κρέμα στον πάτο.
Βάζουμε 1 παντεσπάνι.
Καλυπτετε άφθονα με ζεστή κρέμα.
Μια σειρά από κομμάτια σύκα (ίσως και άλλα φρούτα).
Στη συνέχεια το δευτερο κομματι παντεσπανι και καλύψτε με την υπόλοιπη κρέμα.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Πασπαλίζουμε καλά με τα θρυμματισμένα καρύδια και φυλάμε στο ψυγείο για μερικές ώρες (7-8) να σφίξουν.
Στη συνέχεια αφαιρούμε το δαχτυλίδι.
Στόλισα με ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα.

Σπιτικό κέικ με κρέμα

Αποδείχθηκε ένα πολύ νόστιμο και ζουμερό κέικ 😋👌🍰

Цветомира Пенкова

Προηγούμενο άρθροΧοιρινές μπριζόλες λαιμού με βελούδινη σάλτσα μανιταριών και δενδρολίβανο
Επόμενο άρθροΜπανόφι Μερέντα: Το Γλυκό που θα Λατρέψουν Μικροί και Μεγάλοι