Η πιο εύκολη κολοκυθόπιτα με φέτα χωρίς φύλλο είναι μια συνταγή που θα σας λύσει τα χέρια. Έχει απίθανη γεύση και τα μυρωδάτα φρέσκα υλικά της θα σας τρελάνουν. Είναι η ιδανική επιλογή για όσες από εμάς θέλουμε να φτιάξουμε κάτι γρήγορο, υγιεινό και πεντανόστιμο χωρίς να χρειαστεί να ανοίξουμε φύλλο. Ακολουθήστε τα βήματα και θα έχετε μια φανταστική κολοκυθόπιτα που θα απολαύσετε με την οικογένειά σας.
Υλικά για την Κολοκυθόπιτα
- 4 κολοκυθάκια (650 γρ.)
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (όχι γεμάτο)
- 2 κρεμμύδια (150 γρ.)
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 3 μέτρια αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (όχι γεμάτο)
- 100 ml γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Μισό ματσάκι δυόσμο
- 50 γρ. γραβιέρα
- 120 γρ. αλεύρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 200 γρ. τυρί φέτα
Για το ταψί
- 1,5 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ
- 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση της Συνταγής
Τρίβω τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη. Τα βάζω σε ένα στραγγιστήρι, τα αλατίζω και τα αφήνω για 5-10 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το λάδι και ρίχνω τα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες. Τα πασπαλίζω με ζάχαρη και τα σοτάρω σε μέτρια φωτιά μέχρι να καραμελώσουν.
Πιέζω τα κολοκύθια με τα χέρια μου πολύ καλά, ώστε να φύγουν όλα τα υγρά. Τα βάζω σε ένα μπολ και προσθέτω τα αυγά, το γάλα, το λάδι, τον δυόσμο, τη γραβιέρα, τα καραμελωμένα κρεμμύδια και το αλάτι. Ανακατεύω πολύ καλά.
Συνεχίζω προσθέτοντας το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ κουταλιά-κουταλιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Τέλος, ρίχνω τη φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύω να πάει παντού.
Λαδώνω ένα ταψί 30-32 εκ. με 1,5 κουταλιά ελαιόλαδο και το πασπαλίζω με τη μισή φρυγανιά και το κορν φλάουερ. Αδειάζω το μείγμα μου στο ταψί και το στρώνω ομοιόμορφα. Πασπαλίζω με το υπόλοιπο μείγμα φρυγανιάς-κορν φλάουερ και ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνω στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40-45 λεπτά. Βγάζω την πίτα από τον φούρνο, την αφήνω να σταθεί λίγο και να κρυώσει, και στη συνέχεια κόβω και σερβίρω.
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 40-45 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: Περίπου 1 ώρα και 5 λεπτά
Επιπλέον Χρόνος: 5-10 λεπτά (για τα κολοκύθια)
Χρήσιμα Tips για την Κολοκυθόπιτα
Για να γίνει η κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο ακόμα πιο νόστιμη, βεβαιωθείτε ότι έχετε στύψει πολύ καλά τα κολοκυθάκια για να μην βγάλουν υγρά στο ψήσιμο.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον δυόσμο με άνηθο ή με όποιο άλλο μυρωδικό σας αρέσει.
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και άλλα τυριά, όπως κεφαλοτύρι ή κάποιο άλλο σκληρό τυρί της αρεσκείας σας, μαζί με τη φέτα.
Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Κολοκυθόπιτα ρολό σιροπιαστή
Υλικά
Για την γέμιση:
1 κιλό τριμμένη κολοκύθα
1/2 φλυτζάνα ψιλό σιμιγδάλι
1/2 φλυτζάνα τριμμένη φρυγανιά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/3 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
1 φλυτζάνα καρύδια χοντροκομμένα
1/2 φλυτζάνα σταφίδες ξανθές
1 πακέτο φύλλο κρούστας
Βούτυρο για το αλλειμα των φύλλων
Για το σιρόπι:
1 φλυτζάνα νερό
2 φλυτζάνες ζάχαρη
1/2 λεμόνι
1 ξύλο κανέλας
Εκτέλεση
Σ ένα στραγγιστηρι ρίχνουμε την τριμμένη κολοκύθα και την πιέζουμε να φύγουν τα υγρά.
Την τοποθετούμε σ ένα μπολ και ρίχνουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
Παίρνουμε δύο φύλλα τα αλλειφουμε με βούτυρο λιωμένο,και βάζουμε τη γέμιση.
Τα κάνουμε ρόλο,και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.
Όταν τελειώσουμε με όλα τα φύλλα, αλείφουμε και από πάνω βούτυρο,και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς ή για 45 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βραζουμε τα υλικά,και όταν το σιρόπι αρχίζει να κοχλάζει με πολλές φουσκάλες, αποσύρουμε απ τη φωτιά.
Σιροπιαζουμε την πίτα,(κρύα πίτα, καυτό σιρόπι),και….όταν κρυώσει απολαμβάνουμε….
Καλη Επιτυχία














