Οι Λαχανοντολμάδες

Υλικά

1 kgr μοσχαρισιος κιμάς
2 αυγα
1 φλιτζάνι ρύζι
1 μάτσo φρέσκο ​​άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι πιπέρι
1 μεγάλο γλυκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 μεσαία καρότα σε φέτες
2 σελερυ με φύλλα ψιλοκομμένα
1 μικρή κονσέρβα ντομάτας
1 κονσερβα ντομάτες κονκασε
ζωμό κοτόπουλο
2 ολόκληρα λάχανα
ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
3 αυγά
Ο χυμός δύο ζουμερών λεμονιών (περίπου 1/2 φλιτζάνι)
1 φλιτζάνι ζεστό ζωμό
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι καλαμποκιού (άμυλο καλαμποκιού)

Εκτέλεση

Ανακατέψτε το κιμά , 2 αυγά, ρύζι, άνηθο, κρεμμύδι, σέλινο, ντοματοπολτό, ντομάτες κονακασε και μία δόση ελαιόλαδο. Ζυμώστε καλά μέχρι να συνδυαστούν καλά και πλάστε στρογγυλά τεμάχια περίπου 30-35 ….
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε αλατισμένο νερό. Αφαιρέστε τον πυρήνα του λάχανου και βάλτε ένα μεγάλο  πιρούνι στο κέντρο. Βυθίστε το λάχανο σε βραστό νερό. Καθώς τα φύλλα αρχίζουν να μαλακώνουν και γίνονται ανοιχτό πράσινο, σηκώστε το λάχανο με το πιρούνι και αφαιρέστε τα μαλακά φύλλα. Επιστρέψτε το λάχανο στο νερό και συνεχίστε να το επαναλαμβάνετε. Τοποθετήστε κάθε ένα τεμαχιο κρέατος μέσα σε ένα μαλακό φύλλο και τυλιξτε σε ρολό, διπλώστε στις πλευρές και κλείστε το. Επαναλάβετε μέχρι να
εξαντληθεί η γέμιση.


Στρώστε το κάτω μέρος μιας κατσαρόλας με τις φέτες καρότου και τυχόν υπόλοιπο λάχανο.

Τοποθετήστε τους ντολμαδες σφιχτά και διπλωμένα προς τα κάτω.

Καλύψτε με ένα πιάτο για να τους κρατήσετε στη θέση τους.
Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο, ζωμό κοτόπουλου και / ή νερό για να καλύψετε μόνο τα ρολά.
Βάλτε την κατσαρόλα πάνω σε υψηλή φωτιά, ακριβώς όταν αρχίζει να βράζει, γυρίστε τη φωτιά προς τα κάτω, καλύψτε και σιγοβράστε για 1 ώρα.

Σάλτσα Αυγολέμονο
Όταν τελειώσουν, αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει για 30 λεπτά, ενώ κρυώνουν, Χτυπήστε τα  αυγά με ένα πιρούνι ή ένα μίξερ χεριών και προσθέστε το χυμό λεμονιού.
Προσθέστε το αλεύρι καλαμποκιού (άμυλο), αν είναι απαραίτητο, και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί.
Σβήστε την κατσαρόλα και πάρτε το ζωμό με μια κουτάλα.
Ενώ χτυπάτε ακόμα τα αυγά, αρχίστε να ρίχνετε ζεστό ζωμό, λίγο κάθε φορά.
Ρίξτε όλο το μίγμα αυγολέμονου στην κατσαρόλα και κρατώντας την κατσαρόλα, ρίξτε το γύρω γυρω, έτσι ώστε η σάλτσα να φτάσει στο κάτω μέρος για να απορροφήσει τη σάλτσα και σερβίρετε!

Καλή Απόλαυση 

Προηγούμενο άρθροΤούρτα Πραλίνα
Επόμενο άρθροΓιουβέτσι μανιταριών: Νηστίσιμο και χορταστικό!