Τουρτα με κρέμα βανίλιας

Υλικά:

Για το παντεσπάνι:
5 αυγά
125 γραμ.ζάχαρη!
155 γραμ.αλεύρι φαρίνα
1 βανίλια

Για το Σιρόπι:
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζάνι τσαγιού νερό βράσιμο 2 λεπτά.

Κρέμα:
1 κιλό γάλα φρέσκο,
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
4 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ,
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
1 βανίλια,
2 κρόκους αυγών,
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο!
σαντιγί (εγώ έβαλα 1 μόρφατ)

Εκτέλεση:

Κάνουμε ένα παντεσπάνι: Χτυπάμε τ αυγά με τηνζάχαρη να αφρατέψουν!
Ρίχνουμε το αλεύρι και μια βανίλια κοσκινισμένα και τα ανακατεύουμε ελαφρά με μαρίζ.
Οπότε το τοποθετούμε σε βουτυρωμένο τσέρκι 26 cm ή βάζουμε μια λαδόκολλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς. Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε να χουμε 2 πάτους!

Κάνουμε την Κρέμα:
Κρατάμε λίγο κρύο γάλα, περίπου 1/2 κούπα και το υπόλοιπο το βάζουμε να βράσει.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το κορν φλάουρ, αλεύρι τη ζάχαρη, τους κρόκους, το αλάτι, τη βανίλια και το κρύο
γάλα και τα ανακατεύουμε με χτυπητήρι μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά.
Ρίχνουμε το ζεστό γάλα, το ανακατεύουμε γρήγορα και βάζουμε την κρέμα στη φωτιά.
Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα να μην κολλήσει, μέχρι να πήξει.
Ανακατεύουμε μέσα το βούτυρο.

Συναρμολόγηση:Όλα κρύα:
Βάζουμε τον πρώτο πάτο,ρίχνουμε λίγο σιρόπι επάνω του την κρέμα κλείνουμε με τον δεύτερο πάτο το σιροπιάζουμε και αυτόν και τέλος βάζουμε σαντιγί (εγώ έβαλα 1 μόρφατ)και διακόσμηση δική μας!!

Η Συνταγή είναι της ελενη τσιουκανη

Προηγούμενο άρθροΟνειρικά, νοσταλγικά πτι φουρ-Γεμιστά με μαρμελάδα και βουτηγμένα στη σοκολάτα
Επόμενο άρθροΑφράτο Κέικ με Γιαουρτι και τυρί κρέμα