Δείτε Επίσης: Αν θέλετε να φτιάξετε ψωμάκια σαν το βαμβάκι, είστε στο σωστό μέρος | Πως θα φτιάξω τα πιο ζουμερά μπιφτέκια κοτόπουλου
Το Ζουμερό Χάμπουργκερ Μπιφτέκι δεν είναι απλώς φαγητό, είναι μια εμπειρία! Η επιτυχία του κρύβεται στον σωστό συνδυασμό υλικών: ο ανάμεικτος κιμάς (μοσχαρίσιο-χοιρινό), το ψιλοκομμένο μπέικον και το κίτρινο τυρί σε κύβους εξασφαλίζουν ότι το μπιφτέκι θα παραμείνει απίστευτα ζουμερό και πλούσιο σε γεύση. Η προσθήκη κρεμμυδιού και πάπρικας δίνει τον απαραίτητο αρωματικό χαρακτήρα. Ακολουθήστε αυτή την εύκολη συνταγή για να φτιάξετε το πιο Ζουμερό Χάμπουργκερ Μπιφτέκι που θα έχετε δοκιμάσει ποτέ, ιδανικό για ψωμάκια σαν το βαμβάκι!
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Υλικά Συνταγής
Τι χρειαζόμαστε:
- Κιμάς (μοσχαρίσιο-χοιρινό) – 300 γρ. (μικτός)
- Κρεμμύδι ξερό – 1/2 τεμάχιο (πολύ ψιλοκομμένο)
- Μπέικον – 1 κσ (κουταλιά της σούπας, ψιλοκομμένο)
- Κίτρινο τυρί (π.χ. τσένταρ, γκούντα) – 1 κσ (κομμένο σε μικρούς κύβους)
- Νιφάδες Πάπρικα (ή γλυκιά/καπνιστή πάπρικα σε σκόνη) – 1 κγ (κουταλάκι του γλυκού)
- Αλάτι τριμμένο – (κατά βούληση)
- Μαύρο πιπέρι – (κατά βούληση)
Εκτέλεση Συνταγής
Πώς φτιάχνουμε το μπιφτέκι:
1. Ζύμωμα: Προσθέτουμε όλα τα υλικά (κιμά, κρεμμύδι, μπέικον, τυρί, αλάτι, πιπέρι, νιφάδες πάπρικα) σε ένα μπολ. 
2. Ξεκούραση: Φτιάξτε μια μπάλα με τον κιμά και αφήστε το στο ψυγείο για 2-3 ώρες . 
3. Πλάσιμο: Καλύψτε μία πλάκα κοπής ή μια επιφάνεια εργασίας με λίγο λάδι και τοποθετήστε εκεί την μπάλα κιμά.
4. Ψήσιμο: Τοποθετήστε το μπιφτέκι στον φούρνο, σε σχάρα ή σε πλάκα ψησίματος (αν έχετε). Ψήστε στους 180-200°C για 5 λεπτά σε κάθε πλευρά για ένα μπιφτέκι μέτρια ψημένο (medium).
5. Σερβίρισμα: Το Ζουμερό Χάμπουργκερ Μπιφτέκι είναι έτοιμο! Σερβίρετε το αμέσως σε ψωμάκια σαν το βαμβάκι (δείτε σχετική συνταγή παρακάτω), προσθέτοντας τα αγαπημένα σας υλικά, όπως σάλτσα, ντομάτα και μαρούλι.
Αναλυτικοί χρόνοι
Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψησίματος
Ενεργός Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ξεκούρασης: 2 – 3 ώρες
Χρόνος Ψησίματος: 10 λεπτά (συνολικά)
Συνολικός Χρόνος: Περίπου 2 ώρες και 20 λεπτά
Χρήσιμα Tips για τη συνταγή
Μυστικά για το τέλειο Μπιφτέκι Burger
Η Τρύπα στο Μπιφτέκι: Για να μην φουσκώσει και στραβώσει το μπιφτέκι σας κατά το ψήσιμο, δημιουργήστε ένα μικρό βαθούλωμα (λακκουβίτσα) στο κέντρο του με τον αντίχειρα πριν το βάλετε στον φούρνο.
Μείγμα Κιμά: Η χρήση ανάμεικτου κιμά με κάποια λιπαρότητα (π.χ. 70% μοσχάρι – 30% χοιρινό ή αρνί) είναι το κλειδί για το Ζουμερό Χάμπουργκερ Μπιφτέκι , καθώς το λίπος λιώνει και κρατάει τον κιμά ενυδατωμένο.
Πλακωτό Ψήσιμο: Αν δεν έχετε σχάρα, μπορείτε να τοποθετήσετε το μπιφτέκι σε μαντεμένια πλάκα ή σε βαρύ τηγάνι. Τοποθετήστε ένα βάρος από πάνω (π.χ. ένα μικρό ταψί) για να γίνει Smashed Burger με τραγανές άκρες.
Τυρί: Για έξτρα γεύση, μπορείτε να προσθέσετε μια φέτα τυρί τσένταρ ή μοτσαρέλα στο μπιφτέκι 1 λεπτό πριν το βγάλετε από τον φούρνο.
Σχετικές Συνταγές
Συνταγή για Ψωμάκια Μπέργκερ σαν το Βαμβάκι
Σπιτική BBQ Σάλτσα για Burgers και Ψητά
Οι πιο Τραγανές Σπιτικές Κοτομπουκιές












