Κεφτέδες με μυρωδίκα σε σάλτσα BBQ

Υλικά :

Για τoυς κεφτέδες:

500γρ. κιμά μοσχαρίσιο (μπορειτε να τον κάνετε και αναμεικτο με χοιρινό)
Ψίχα από 3 φέτες ψωμιού μέτριες (150 γρ)
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο, ή τριμμένο στον τρίφτη
1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
1 κουτ. γλυκού δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο, ή ½ κουτ. γλυκού δυόσμο ξερό (προαιρετικό)
1 αβγό χτυπημένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι για το πασπάλισμα
λάδι για το τηγάνισμα

Για την σάλτσα :
2 κσ ελαιόλαδο
2 σκ σκόρδο
300 γρ κέτσαπ
100 γρ νερό
2 κτσ πάπρικα
3 κτσ καστανή ζάχαρη
1 κτσ μελάσα
1 κτσ μουστάρδα
1 κτσ ξύδι
1 κτσ μέλι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση :

Μουσκεύετε την ψίχα του ψωμιού σε μπόλικο νερό, μέχρι να φουσκώσει και μετά την στύβετε καλά με τα χέρια.
Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε τον κιμά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, το δυόσμο, το αβγό και τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτετε το ψωμί και ζυμώνετε το μίγμα πολύ καλά, μέχρι να ενοποιηθούν όλα τα υλικά. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την σάλτσα μας. Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σωτάρουμε ελαφρά το σκόρδο. Προσθέτουμε στην συνέχεια και τα υπόλοιπα υλικά , ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει βράση. Βράζουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα μας αλλά όχι εντελώς αφήνουμε και λίγα υγρά.
Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο, Παίρνετε μικρά κομμάτια από το μίγμα και πλάθετε στρογγυλούς κεφτέδες και του πιεζετε λιγο με την παλαμη.
Στον πάγκο της κουζίνας στρώνετε ένα αλουμινόχαρτο, το πασπαλίζετε με μπόλικο αλεύρι και πανάρετε επάνω τους κεφτέδες, μέχρι να καλυφθούν παντού με αλεύρι.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μόλις κάψει καλά προσθέτουμε με προσοχή όσοι κεφτεδες χωράνε.

Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα , τα γυρνάμε και συνεχίζουμε το τηγάνισμα μέχρι να πάρουν χρώμα και από την άλλη μεριά. Τα αφαιρούμε και τα τοποθετούμε σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί.
Φέρνουμε πάλι στο μάτι το σκεύος που φτάξαμε την σάλτσα και την ζεσταίνουμε . Τοποθετούμε τους κεφτεδες στην σάλτσα και τα καλύπτουμε με αυτήν. Αφαιρούμε από το μάτι αφήνουμε λίγο να κρυωσουν, σερβίρουμε πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο

Καλή Απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΧορινή Τηγανιά λεμονάτη με πιπεριές
Επόμενο άρθροΜανιτάρια Πλευρώτους στα Κάρβουνα…με βαλσάμικο και σκόρδο!