Η σαλάτα με άγρια χόρτα γίνεται από χόρτα που είτε καλλιεργούνται είτε μπορούν να συλλεχθούν από ακαλλιέργητες περιοχές όπου φύονται.
Τα φαγώσιμα χορτά για τον άνθρωπο είναι τα ραπανάκια (άγρια ραδίκια), τα αντίδια (ραδίκια ημέρας), τα βλίτα, οι βρούβες, τα ζοχιά, ο μάραθος. Το μάζεμα άγριου χόρτου για φαγητό απαιτεί εμπειρία και γνώση καθώς δεν τρώγονται όλα τα χόρτα και υπάρχουν δηλητηριώδη και επικίνδυνα χόρτα.
Συστατικά
1 κιλό άγρια χόρτα (Βλίτα)
4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι ή ανθό αλατιού
1 μεγάλο φρέσκο λεμόνι
Οδηγίες
Πλένουμε καλά τα άγρια λαχανικά.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε αρκετό ελαφρά αλατισμένο νερό και προσθέτουμε τα άγρια χόρτα.
Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια, στραγγίστε το νερό και στύψτε τα χόρτα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέστε τα στυμμένα χόρτα και ανακατέψτε τα όλα καλά.
Πασπαλίζουμε με αλάτι και προσθέτουμε φρέσκο χυμό λεμονιού.
Φυσικά, το φρέσκο ψωμί και τα θαλασσινά συνδυάζονται υπέροχα με αυτό.
Καλή Ορέξη