Εύκολα και γρήγορα χωρίς κόπο!!!!
Όλα τα υλικά τα μετράμε με το ίδιο ποτήρι.
H Συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli
Υλικά 👇
2 ποτήρια νερό χλιαρό
2 κγλ αλάτι ψιλό
1 κσ ξύδι
4+1/2 εως 5 ποτήρια αλεύρι κίτρινο (13% πρωτεΐνη)
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε το νερό, το αλάτι και το ξύδι. Στη συνέχεια, πρόσθεσε σταδιακά το αλεύρι, ζυμώνοντας με τα χέρια σου μέχρι
να έχεις μια μαλακή και ελαστική ζύμη.
Κάλυψε τη ζύμη με μια πετσέτα και άφησέ την να ξεκουραστεί για περίπου 15-20 λεπτά.
Λάδωσε ελαφρά έναν καθαρό πάγκο εργασίας. Χώρισε τη ζύμη σε 6 ίσα μέρη και πλάσε τα σε μπαλάκια. Λάδωσε καλά τα χέρια σου και κάθε μπαλάκι.
Ανοίξε κάθε μπαλάκι με τα χέρια σου, ακριβώς όπως θα άνοιγες μια πίτα με πλάστη.
Γέμισε τις πίτες με τα υλικά της αρεσκείας σου (τυρί, σπανάκι, κρέας κ.λπ.) και ρολαρε την να παρεις ενα μπαστουνι και μπορεις να το κανεις
και σαλιγκαρι
Συμβουλές:
Αλεύρι: Χρησιμοποίησε αλεύρι κίτρινο με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη για ένα πιο ελαστικό φύλλο.
Λάδι: Το λάδι βοηθάει στο άνοιγμα του φύλλου και κάνει τις πίτες πιο αφράτες.
Υπομονή: Μην βιαστείς στο άνοιγμα του φύλλου. Χρειάζεται λίγη υπομονή και απαλές κινήσεις.