Κουλουροτυροπιτάκια  με τυρί και κρέμα.

Χρειάζεσαι:

250 g βούτυρο / μαλακό /
250 γραμμάρια τυρί κρέμα
2 και ½ κουπες το αλεύρι / το κύπελλο έχει χωρητικότητα 250 ml./ και λίγο περισσότερο για ζύμωμα
1/4 κουτ αλάτι
2 κρόκοι αυγού
Σουσάμι και παπαρουνόσπορο για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζω το μαλακό βούτυρο, το τυρί κρέμα και το αλάτι και αναμιγνύομαι με ένα μίξερ μέχρι να γίνει λείο. Προσθέστε σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι και ζυμώστε μια μαλακή ζύμη. Το μετέφερα σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και το ανάμιξα, προσθέτοντας λίγο περισσότερο αλεύρι μερικές φορές ώστε να μην κολλήσει.
Έχω χωρίσει τη ζύμη σε δύο μισά για να διευκολύνω την εργασία μου. Και πάλι, σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοιξα ένα μισό της ζύμης σε φύλλο πάχους περίπου 0,5 cm. Με ένα κουπ πατ έκοψα τα κουλουράκια και έστρωσα το ταψί του φούρνου με χαρτί ψησίματος και τα έβαλα σε αυτό.

Δεν φουσκώνουν πολύ όταν ψήνονται, οπότε μπορούν να είναι κοντά στο άλλο.
Αναμίξαμε τους δύο κρόκους με 1 κουταλάκι του γλυκού νερό. Αλείψαμε τα κουλουράκια με μια βούρτσα σιλικόνης και τα πασπαλίσαμε με σουσάμι. Τα έβαλα να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο 170 βαθμούς για περίπου 13-15 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμα. Έβγαλα τα κουλουράκια σε μια μεγάλη πλάκα για να κρυώσουν. Εκανα κι άλλα κουλουράκια
μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλη η ζύμη.
Φυσικά, μπορείτε να κάνετε μισή δόση. Από τα προϊόντα που περιέγραψα, έλαβα τέσσερις δίσκους με 20 κουλοράκια το καθένα, δεδομένου ότι χρησιμοποίησα μικρότερα ταψιά.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚέικ με καραμέλα και αχλάδια
Επόμενο άρθροΦανταστικό νόστιμο πιάτο με αυγά πιπεριες και γιαουρτι