Διαφήμιση

Δείτε Επίσης: Το Ανεπανάλυπτο ”ΜΥΡΜΗΓΚΑΤΟ” όπως δεν το έχετε ξαναφτιάξει | Παγωτό Μπανάνα με κανέλα

Γλυκό Ψυγείου Ανανά (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φρούτα επιλογής σας)

Για την Κρέμα
4 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ,
800 ml πλήρους γάλακτος,
1 κουτί ζαχαρουχο γάλακτος (κουτί με 395 γραμμάρια),
1/2 κουτί κρέμας γάλακτος (κουτί 200 γραμμαρίων),
3 κρόκους αυγών,
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας,
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο.
Για το σιρόπι
Ανανά σε κύβους (περίπου 800 γραμμάρια ή άλλο φρούτο),
1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη,
1 φλιτζάνι νερό.
Σαντιγί μαρέγκα
3 ασπράδια αυγών,
3/4 της εξευγενισμένης ζάχαρης,
1/2 λεμόνι.

200 γραμμάρια σαβαγιαρ

Τριμμένο καρύδι και σταφίδες

Τρόπος προετοιμασίας:

Για την κρέμα

Τοποθετήστε το κορν φλαουρ σε μια κατσαρόλα και διαλύστε με λίγο γάλα.
Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς έτσι ώστε να μην καεί.
Το θέμα είναι όταν η κρέμα φτάσει στη συνοχή και κάνει φυσαλίδες.
Αφαιρέστε από τη φωτιά, ρίξτε σε ένα δοχείο και καλύψτε με μεμβράνη που εφάπτεται την επιφάνεια της κρέμας μέχρι να κρυώσει.

Διαφήμιση


Για το σιρόπι
Τοποθετήστε τον ανανά σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη, το νερό και ανακατέψτε ελαφρά για να τα ενσωματώσετε.
Αφήστε το να βράσει ανακατευοντας περιστασιακά ή μέχρι να εξατμιστεί μέρος του νερού και να γίνει σιρόπι και ο ανανάς να τονίσει περισσότερο το χρώμα του.
Διαχωρίστε το σιρόπι και τον ανανά σε διαφορετικά δοχεία.

Για την Σαντιγί
Βάλτε τα ασπράδια των αυγών μαζί με τη ζάχαρη σε ένα μπόλ πάνω απο μία κατσαρόλα που βράζει νερό(μπεν μαρι), ανακατεύοντας πάντα έτσι ώστε τα αυγά να μην ψηθούν
Για να δείτε η ζάχαρη έχει διαλυθεί εντελώς παίρνετε λίγο από το μείγμα με τα δάχτυλά σας και δεν αισθάνεστε τους κόκκους. Τώρα με τη βοήθεια ενός ηλεκτρικού μίξερ, προσθέστε το χυμό λεμονιού και συνεχίστε να χτυπάτε το μείγμα μέχρι να γίνει μια λευκή και σταθερή κρέμα που γίνετε μεταξύ 5 και 10 λεπτών.

Διαφήμιση

Συναρμολόγηση

Φτιάξτε ένα στρώμα κρέμας στο κάτω μέρος ενός πυρεξ και, στη συνέχεια, φτιάξτε ένα στρώμα με σαβαγιαρ βαπτιζοντας τα πρώτα στο σιρόπι που λαμβάνεται από τον ανανά.


Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να παραμείνουν 2,5 εκ από το πάνω μέρος του πυρεξ

και, στη συνέχεια, τοποθετήστε ομοιόμορφα τα βρασμένα κομματάκια ανανά.


Τελειώστε απλώνοντας τη μαρέγκα πάνω από το επιδόρπιο και απλώστε γρήγορα με ένα κουτάλι για να δημιουργήσετε αυτό το ανατριχιαστικό αποτέλεσμα, στη συνέχεια διακοσμήστε με τριμμένο καρύδι και σταφίδες.

Δείτε Επίσης: Το Ανεπανάλυπτο ”ΜΥΡΜΗΓΚΑΤΟ” όπως δεν το έχετε ξαναφτιάξει | Παγωτό Μπανάνα με κανέλα

Δείτε το Βίντεο της Συνταγής εδώ

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση