Δροσερό Κέικ λεμονιού με limoncelo

 

Συστατικά:
Για το κέικ:

2 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα ψησίματος
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι 2% ελληνικό γιαούρτι
1/3 φλιτζάνι limoncello λικέρ
2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
1/4 φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
3/4 φλιτζάνι (160γρ) αλατισμένο βούτυρο, λιωμένο και ελαφρώς κρύο
3 αυγά, κτυπημένα, σε θερμοκρασία δωματίου

Για την επικάλυψη κρέμα:
440γρ κρέμα τυριού, σε θερμοκρασία δωματίου
220γρ (1 φλιτζάνι) τυριού μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλιτζάνι limoncello
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη

ΟΔΗΓΙΕΣ:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώστε το εσωτερικό 2 φορμών κέικ
20 εκ. Στρώστε τα με χαρτί ψησίματος και το βούτυρώστε επίσης. Πασπαλίστε με αλεύρι
και τινάξτε ότι περισσεύει και αφήστε στην άκρη.
Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι, το μπεικιν, τη σόδα ψησίματος, το αλάτι
και τη ζάχαρη. Δημιουργήστε μια τρύπα στο κέντρο των ξηρών συστατικών. Στην τρυπα
προσθέστε το γιαούρτι, το λιμοντσελο, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, το λιωμένο βούτυρο και τα αυγά. Χρησιμοποιήστε ένα χτυπητήρι για να συνδυάσετε τα υγρά συστατικά μέσα στην τρυπα. Με μια λαστιχένια σπάτουλα και ανακατώστε τα ξηρά συστατικά στα υγρά συστατικά προσέχοντας να μην τα παρανακατέψετε.

Διαχωρίστε το μείγμα ομοιόμορφα στις 2 φόρμες και απλώστε το για να καλύψετε
το πυθμένα τους . Ψήστε για 20-25 λεπτά ή έως ότου ψηθούν και μια οδοντογλυφίδα
τοποθετημένη στο κέντρο βγαίνει καθαρή. Αφήστε για 10 λεπτά στην φόρμα πριν τα αναποδογυρίσετε εκτός για να κρυώσουν εντελώς.

Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε το τυρί κρέμας, το μασκαρπόνε, το λιμοντσέλο και τη
ζάχαρη άχνη. Χρησιμοποιώντας ένα φορητό μίξερ, χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα,
ξεκινώντας από χαμηλό, μέχρι να αφρατέψει, περίπου 4 λεπτά.
Όταν τα κέικ κρυώσουν τελείως, τοποθετήστε ένα στρώμα κέικ σε ένα πιάτο ή στο κέικ. Τοποθετήστε το 1/4 της κρέμας πάνω στο κέικ και απλώστε ομοιόμορφα μέχρι το πλάι χρησιμοποιώντας μια μικρή σπάτουλα. Τοποθετήστε το άλλο στρώμα του κέικ από πάνω και πιέστε απαλά. Με ένα κουτάλι απλώστε ομοιόμορφα την κρεμα από πανω και το απλώστε γύρω από τις πλευρές. Φυλάσσετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν από το σερβίρισμα. Διακοσμήστε με λεπτές φέτες λεμονιού, αν θέλετε.
Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά πριν από το σερβίρισμα.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: giadzy.com

 

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια Κρασιού από ΙΘΑΚΗ (Νηστίσιμα)
Επόμενο άρθροΡεβανί σε σιρόπι γάλακτος…θα σας εντυπωσιάσει