Το αφράτο αλμυρό κέικ είναι η ιδανική επιλογή! Με μια ποικιλία από αρωματικά υλικά και απλά βήματα, θα έχεις έτοιμο ένα απολαυστικό κέικ σε χρόνο μηδέν. Συνδύασε το με μια φρέσκια σαλάτα ή από μόνο του, είναι τέλειο για ένα γρήγορο γεύμα ή ένα πάρτι με φίλους.

Υλικά:

3 αυγά
150 γρ. γιαούρτι
70 ml ελαιόλαδο
1 πιπεριά ψιλοκομμένη (κόκκινη)
50 γρ. ελιές κομμένες σε φέτες
100 γρ. φέτα τριμμένη
Λίγη ρίγανη
120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Σουσάμι

Εκτέλεση:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα. Λάδωσε μια μακρόστενη φόρμα και στρώσε την με λαδόκολλα.
Σε ένα μπολ, χτύπησε τα αυγά με το γιαούρτι μέχρι να γίνει χυλός.
Στη συνέχεια, πρόσθεσε το ελαιόλαδο, την ψιλοκομμένη πιπεριά, τις ελιές, την τριμμένη φέτα και τη ρίγανη. Ανακάτεψε καλά με μια σπάτουλα.
Σιγά-σιγά, πρόσθεσε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ανακάτεψε απαλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως στο μείγμα.
Άπλωσε το μείγμα ομοιόμορφα στη φόρμα και πασπάλισε με σουσάμι. Ψήσε στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και
να γίνει αφράτο.
Αφού κρυώσει ελαφρώς, κόψε το κέικ σε κομμάτια και σερβίρε.

H συνταγή ειναι της κα Ioanna Koulouri