Όλα τα υλικά, μετρημένα με το ΕΝΑ(1)!!!
Χωρίς ζυγαριά, χωρίς φύλλο 💯
Όλα τα υλικά τα μετράμε με ένα ποτήρι.

Υλικά 👇

1 λίτρο γάλα
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι ζάχαρη
1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι 🍊
1 τσιμπιά αλάτι
4 αβγά
κουρκουμά προαιρετικά

Εκτέλεση:

Προετοιμασία:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Βουτυρώνουμε ατομικά πήλινα μπολάκια ή ένα ταψί 26-30 εκ.

για την κρέμα:

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, το αλάτι, το λικέρ πορτοκάλι, τα αυγά και τον κουρκουμά (αν χρησιμοποιήσουμε).
Ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει το μείγμα και να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βιταμ ή βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά.

Ψήσιμο:

Μοιράζουμε το μείγμα στα πήλινα μπολάκια ή το αδειάζουμε στο ταψί.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη.
Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Σερβίρισμα:

Αφήνουμε τη γαλατόπιτα να κρυώσει ελαφρά.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Σερβίρουμε ζεστή ή κρύα.

Συμβουλές:

Αν δεν έχετε λικέρ πορτοκάλι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύσμα πορτοκαλιού.
Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα και άλλες αρωματικές ουσίες, όπως βανίλια ή μαστίχα.

Καλή σας όρεξη!