Τυροπιτάρια
Υλικά
400 γραμμάρια γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 ποτήρια νερό
αλεύρι γ.ο.χ όσο πάρει
λαδι
300 γρ φέτα τριμμένη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζω το γιαούρτι, αλάτι, μπέικιν πάουντερ δύο ποτήρια νερό τα ανακατεύω και ρίχνω αλεύρι και ζυμώνω όσο να πάρω μια λεια και
μαλακή ζύμη και ρίχνω και λίγο λαδάκι να μην κολλάει στα χέρια
Παίρνω μπαλάκια σαν πορτοκάλι τα ανοίγω με λίγο με αλεύρι στον πάγκο υποχρεωτικά.
Γεμίζω με τριμμένη φέτα τα κλείνω σαν πουγκι και πάλι μ αλεύρι πάνω-κάτω τα ανοίγω με τον πλάστη στο μέγεθος που βλέπετε
Εχω λίγο λαδάκι στο τηγάνι πολύ χαμηλή φωτιά και τηγανίζω και από τις δύο πλευρές
Καλή Απόλαυση
Η Συνταγή είναι της κας Κυριακη Μανη
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Τυροπιταρια στο τηγάνι
Συστατικά:
• Αλεύρι 3 φλ
• Κεφίρ 1 φλ
• Αυγό κοτόπουλου 2 τεμ.
• Αλάτι 1 κουτ.
• Ζάχαρη 1 κουτ.
• Μαγειρική σόδα 0,5 κουτ.
• Φυτικό λάδι 1 κ.γ.
• Τυρί φέτα και μυζηθρα 400 γρ
• Βούτυρο 50 γρ
Μαγείρεμα:
1. Προσθέστε ένα αυγό, τη ζάχαρη, το αλάτι και το φυτικό λάδι στο κεφίρ, ανακατέψτε καλά.
2. Κοσκινίστε 2 φλιτζάνια αλεύρι (αφήστε ένα φλιτζάνι αλεύρι για πασπάλισμα), προσθέστε σόδα, ανακατέψτε το και μετα ανακατέψτε με το μειγμα του κεφίρ.
3. Ζυμώνουμε μαλακή ζύμη, προσθέτοντας λίγο αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή που να κρατάει το σχήμα της, η ζύμη θα κολλήσει λίγο στα χέρια σας. Το κύριο πράγμα είναι να μην το παρακάνετε με το αλεύρι, διαφορετικά θα γίνει σκληρή.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνουμε να σταθεί.
4. Τρίψτε το τυρί σε χοντρό τρίφτη, προσθέστε ένα αυγό και ανακατέψτε. Η γέμιση είναι έτοιμη.
5. Σχηματίζουμε από τη ζύμη ένα λουκάνικο και το κόβουμε σε 9 μέρη.
6. Από κάθε μέρος της ζύμης σχηματίζουμε μια πιτα μεγεθος πιατου.
7. Βάζουμε τη γέμιση τυριού στο κέντρο.
8. Στη συνέχεια, τραβώντας προς τα πάνω τις άκρες της πιτας, τις μαζεύουμε στο κέντρο (σαν πουγκί) και κολλάμε μεταξύ τους.
9. Αναποδογυρίζουμε το πουγκι που προκύπτει και την ανοίγουμε λίγο με τα χερια αλλά όχι πολύ.
10. Ψήνετε σε ζεστό τηγάνι και από τις δύο πλευρές χωρίς λάδι μέχρι να ροδίσει.
Για καλύτερο ψήσιμο, μπορείτε να καλύψετε το ταψί με ένα καπάκι.
11. Έτοιμο το τυροπιταρι αλείφουμε αμέσως και γενναιόδωρα με βούτυρο.
Καλή όρεξη!!!