Διαφήμιση

Δείτε Επίσης: Γεμιστές μελιτζάνες με κιμά γαλοπούλας | Γαλοπούλα φιλέτο με πατάτες

Γεμιστά Μπιφτέκια Γαλοπούλας

Συνταγή από τη Μάρι Γλασκόβη

Συστατικά:

1 κιλό γαλοπούλα κιμά (χρησιμοποίησα 7% λίπος)
1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι,
3-4 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο,
3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό,
3-4 ψητές κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες,
3 μεσαία αυγά ελεύθερης βοσκής
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα,
1,5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι πλιγούρι βρώμης (χρησιμοποίησα μίξερ για τη βρώμη)
ή 1/2 πακέτο τριμμένης φρυγανιάς
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρυ
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη ψησίματος
2 κουταλάκια του γλυκού καπνιστή πάπρικα
1 κουταλιά της σούπας αλάτι

Για γέμιση:
100 γραμμάρια σχεδόν κάποιο μαλακό κίτρινο τυρί, λιπαρό (Γκουντα  – Εμενταλ κλπ)

Για γαρνιτούρα (μέσω ψησίματος)
Συν το υπόλοιπο λιπαρό κίτρινο τυρί. 
1 μεγάλο κολοκύθι
4 μεσαίες ντομάτες
Φέτες μανιταριών (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπολ και ζυμώνουμε με τα χέρια.

Παίρνουμε μία δόση κιμά την ανοίγουμε με τα χέρια σε επίπεδη επιφάνεια γεμίζουμε με κίτρινο μαλακό τυρί και μετά παίρνουμε δεύτερη δόση κιμά σκεπάζουμε το τυρί και το πλάθουμε σε μπιφτέκια τα τοποθετούμε στο ταψί μας και τρίβουμε από πάνω το τυρί έτσι όπως βλέπετε στην φωτό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 45 λεπτά. Πάντα ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το φούρνο σας.

Απολαύστε και ευχαριστώ !!

Ακολουθήστε την Mari στο instagram

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση