Γεμιστές μελιτζάνες με κιμά γαλοπούλας

Συστατικά

3-4 μικρές μελιτζάνες
450 γρ γαλοπούλας
1 1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
1 μέτρια ντομάτα, ψιλοκομμένη
1 μικρό κρεμμύδι, σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
1 αυγό, χτυπημένο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
2 κουταλάκια του γλυκού βασιλικό
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1-2 κουταλάκια του γλυκού νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)
αλάτι και φρέσκο ​​αλεσμένο πιπέρι, για γεύση

Παρασκευή

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C και αφήστε το στο πλάι. (ένα πυρεξ θα ήταν καλό.)
Κόψτε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος και βγάλτε το κέντρο, προσέχοντας να αφήσετε κάποια από τα εσωτερικά μέρη ώστε η μελιτζάνα να διατηρήσει το σχήμα της όταν ψηθεί. Ψιλοκόψτε το εσωτερικό που έχετε βγάλει από την μελιτζάνα. Τακτοποιήστε τα μισά της μελιτζάνας στο ταψί.
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια, την ντομάτα και την ψιλοκομμένη μελιτζάνα και σοτάρετε έως ότου το κρεμμύδι γίνει μαλακό και ημιδιαφανές, 6-8 λεπτά. Προσθέστε σκόρδο και ντοματοπολτό και μαγειρέψτε 2 λεπτά ακόμη. Αφαιρέστε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ για να κρυώσουν.

Προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και μετά το κιμά. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι, βασιλικό, ρίγανη και νιφάδες τσίλι (εάν χρησιμοποιείτε) και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει η γαλοπούλα, διαλύοντας το κρέας με ένα ξύλινο κουτάλι καθώς μαγειρεύετε. Αφαιρέστε από τη φωτιά.
Μόλις η γαλοπούλα κρυώσει ελαφρώς, προσθέστε τη στο μπολ με λαχανικά μαζί με το χτυπημένο αυγό και 1/2 φλιτζάνι τυρί. Αλατοπιπερώστε, όπως απαιτείται.
Βάλτε με το κουτάλι το μείγμα στις κομμένες μελιτζάνες και από πάνω το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και η μελιτζάνα να είναι μαλακή, περίπου 50 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει 5 λεπτά πριν το σερβίρετε.

…και καλή απόλαυση!

ΠΗΓΗ: 12tomatoes.com

Προηγούμενο άρθροΗ Πίτα που είναι στο τραπέζι σε 10 λεπτά…προλαβαίνετε και τώρα
Επόμενο άρθροΤα κεφτεδάκια της Φροσως…με παρμεζάνα