Ζουμερά τηγανητά κεφτεδάκια με σως

Υλικά

1 κιλό κιμάς αρνίσιος και μοσχαρίσιος ανάμεικτος
1 αυγό,
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα,
2 φέτες ψωμί μουλιασμένο σε ​​γάλα,
1 κεφάλι κρεμμύδι ψιλοκομένο,
πράσο ψιλοκομένο,
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας,
αλάτι
κατά προτίμηση και μπαχαρικά
ρυγανι, μαύρο πιπέρι, μαϊντανό και θυμάρι

για την σάλτσα (προαιρετικά)
1 κουταλιά κορν φλάουρ
110 ml μηλόξυδο
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα μαύρης σόγιας
90 γρ μαύρη ζάχαρη
60 ml νερό
60 ml κέτσαπ ντομάτας
Προαιρετικός
1 κουταλάκι μουστάρδα

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε καλά τον κιμά με όλα τ άλλα υλικά και τα μυρωδικά, ρυγανι, μαύρο πιπέρι, μαϊντανό και θυμάρι
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα. Πλάθουμε μικρά τα κεφτεδάκια.
Φτιάχνω μπαλάκια από κεφτεδάκια τα οποία κυλώ σε καλαμποκάλευρο και τηγανίζω και από τις δύο πλευρές μέχρι να είναι έτοιμα.

για την σως

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα.
Σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να σιγοβράσει, ενώ ανακατεύουμε τα υλικά μαζί.
Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει αρκετά και μετά αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρετε σε ένα μπολ και βουτύστε ή περιχύστε τα κεφτεδάκια σας πριν τα σερβίρετε.

Προηγούμενο άρθροΤα πιο νόστιμα ψαρομπιφτέκια
Επόμενο άρθροΔίχρωμο κέικ με σάλτσα καραμέλας