Υλικά (Για 8 άτομα)
• 4 μεγάλα ροδάκινα
και 1 καθαρισμένο, ψιλοκομμένο
• 2 κουτ. σούπας ασπρισμένα
αμύγδαλα, ψιλοκοπανισμένα
• 5 αμυγδαλωτά θρυμματισμένα
• 1 φλιτζάνι ζάχαρη
• 4 κσ βούτυρο μαλακό
• 1 κρόκος αβγού
• 1 κγ κοφτή σκόνη κανέλα
• 2 κουτ, σούπας κονιάκ
• Γιαούρτι για συνοδευτικό

Εκτέλεση
Πλένετε τα ροδάκινα και τα σκουπίζετε πολύ- καλά με μια πετσέτα, χωρίς να τα ξεφλου-
δίσετε. Τα ανοίγετε στη μέση και αφαιρείτε το κουκούτσι.
Με τον ειδικό κόφτη γαρνιρίσματος τα σκάβετε ελαφρά, στο κέντρο τους, αφαιρώντας λίγη σάρκα.Καθαρίζετε ένα ροδάκινο και το ψιλοκόβετε.
Βάζετε τη σάρκα που αφαιρέσατε από τα ροδάκινα σε ένα μπολ και προσθέτετε τη μισή ζάχαρη, την κανέλα, τα αμύγδαλα, τα αμυγδαλωτά,τον κρόκο του αβγού και το κονιάκ. Ανακατεύετε πολύ καλά με το χέρι σας, ώστε να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Γεμίζετε τα ροδάκινα με το μείγμα. Τα τοποθετείτε σε ένα βουτυρωμένο πυράντοχο
σκεύος με σκέπασμα. Πάνω σε κάθε ροδάκινο βάζετε μία κγ μαλακό βουτυρο, πασπαλί-
ζετε με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα ψήνετε με σκεπασμένο το σκεύος σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180 -C για 30 λεπτά.
Ξεσκεπάζετε το σκεύος και αφήνετε τα ροδάκινα να ροδίσουν για 10′. Σερβίρετε τα ρο-
δάκινα ζεστά ή ελαφρά χλιαρά μαζί με μια κουτ. σούπας γιαούρτι ή παγωτό για
συνοδευτικό.

Προηγούμενο άρθροΦετουτσίνι με Κολοκυθάκια και Σαφράν
Επόμενο άρθροΚολοκυθο-Τυροπιτάκια με Ροκφορ και Φιστίκια