Υλικά:

2 κολοκυθάκια τριμμένα
1 ποτήρι γάλα
2 αυγά
Τριμμένη φέτα (κατά προτίμηση αλμυρή)
2-3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
Βούτυρο για το ταψί

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια, το γάλα, τα αυγά, τη φέτα και το γιαούρτι.
Προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δημιουργηθεί ένας αραιός χυλός.
Αλείφουμε ένα ταψί με αρκετό βούτυρο.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα.


Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά, ή μέχρι η πίτα να ροδίσει και να φουσκώσει.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς πριν σερβίρουμε.

Η Συνταγή/φωτο είναι της κας Anastasia Sasa

Προηγούμενο άρθροΓλυκό του κουταλιού καρύδι
Επόμενο άρθροΠικάντικες Μελιτζάνες στο Φούρνο…μελιτζάνες που αξίζουν χειροκρότητμα