ΥΛΙΚΑ
200 γραμ. αλεύρι μαλακό
1 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 αυγά
2 κεσεδάκια γιαούρτι πλήρες
1/4 του κεσέ του γιαουρτιού, ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά (αν θέλετε)
300 γρ. φέτα σε τρίμματα ή τριμμένη σε χοντρό τρίφτη
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και την πάπρικα.
Τα ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν και προσθέτουμε τη φέτα. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά πολύ καλά. Ρίζνουμε λίγο λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το χέρι ή με ένα κουτάλι.
Το πεπέκι τρώγεται ζεστό και κρύο και οι Ηπειρώτες συνήθιζαν να το τρώνε ακόμα και για πρωϊνό. Είναι μια από τις αγαπημένες και έυκολες πίτες τους, που ακόμα και τα παιδιά αγαπούν πολύ…
via xaroumenos-taxidioths