Διαφήμιση

Δείτε Επίσης: Υγρό κέικ αμυγδάλου με πορτοκάλι | Το πιο Γρήγορο γλυκό πορτοκάλι σε 5 λεπτά

Το κέικ πορτοκαλί είναι μια τόσο απλή απόλαυση με εκπληκτική γεύση. Φαίνεται ότι δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, κρύβει όμως μια έκρηξη γεύσης εσπεριδοειδών.
Η εύκολη προετοιμασία, τα διαθέσιμα συστατικά  το καθιστούν επιθυμητό κέικ για βραδινές συγκεντρώσεις και φιλικές παρέες.

Κέικ πορτοκάλι

Συστατικά:

– 150 γραμμάρια αλεύρι
– 150 γραμμάρια βούτυρο + λίγο για να βουτυρώσεις το ταψί
– 150 g μαύρης ζάχαρης
– 3 μεσαία αυγά
– 1/2 ποτήρι χυμό και τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού
– τριμμένη φλούδα λεμονιού
– 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
– μια πρέζα αλάτι
– 2 φακελάκια ζάχαρη βανίλιας

Σιρόπι:
– χυμό 2 πορτοκαλιών
– 4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
– φλούδες από 1 πορτοκάλι (ακέρωτο)

Εκτέλεση

Διαφήμιση

Βουτυρώνυμε καλά το ταψάκι μας. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και την μισή μαύρη ζάχαρη και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός για λίγο και ρίχνουμε κα την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μίγμα.
Προσθέτουμε στο μπολ το αλάτι βανίλια, μπεικιν παουντερ,χυμό πορτοκάλι, ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού και χτυπάμε ενώ προσθέτουμε και το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μαζί.
Στην συνέχει συνεχίζουμε να χτυπάμε και ρίχνουμε σιγα σιγά και το αλεύρι και τότε ολοκληρώνουμε
την παρασκευή του μείγματος. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε τσερκι 26 cm
Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 170 βαθμούς. Στη συνέχεια, σβήστε το φούρνο
και αφήστε το στο ζεστό φούρνο για άλλα 10 λεπτά.

Σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη και τις φλούδες για 4 λεπτά
(από όταν αρχίσει ο βρασμός). Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για λίγο κατά μέρος
να χλιαρύνει το σιρόπι.

Αναποδογυρίζουμε το κέικ μας σε μία πιατέλα και αφαιρούμε το τσέρκι και έπειτα
περιχύνουμε το ζεστό κέικ και αφήνουμε κατά μέρος για αρκετές ώρες, μέχρι να
απορροφηθεί το σιρόπι.

Δείτε Επίσης: Υγρό κέικ αμυγδάλου με πορτοκάλι | Το πιο Γρήγορο γλυκό πορτοκάλι σε 5 λεπτά

Καλή Επιτυχία

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση