Συστατικά
450-500g ζύμη Κανταΐφι
180 g βούτυρο, λιωμένο
Η γέμιση:
1 φλιτζάνι (120g) φιστίκια αιγίνης, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι (140 γραμ.) αμύγδαλα λευκά, ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι (100g) ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη
1 ασπράδι αυγού ελαφρά χτυπημένο
Για το σιρόπι:
1 φλιτζάνι μέλι
2 1/2 φλιτζάνια νερό
1 κούπα ζάχαρη
Φλούδα 1 λεμονιού
Χυμός 1 λεμονιού
1 ξυλακι κανέλας ή 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Οδηγίες
Ξεπαγώστε τη ζύμη Kataifi σε ένα ψυγείο όλη τη νύχτα, βγάζοντας την περίπου 2 ώρες πριν εργαστείτε μαζί της και αφήνοντας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπήστε τους ξηρούς καρπούς ξεχωριστά σε ένα μπλεντερ. Κρατήστε 2 κουταλάκια του γλυκού αιγίνης για πασπάλισμα. Σε ένα μπολ, συνδυάστε τα φιστίκια, τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, την κανέλα και το ασπράδι και ανακατέψτε καλά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175C βαθμούς.
Όταν η ζύμη ξεπαγώσει, χωρίστε την σε 18-22 τεμάχια. Το μήκος ενός κομματιού στην περίπτωση μου ήταν περίπου 25cm. Εργαστείτε με ένα κομμάτι κάθε φορά και καλύψτε τα υπόλοιπα κομμάτια με μια υγρή πετσέτα (πρέπει να τη διατηρήσετε υγρή). Βουρτσίστε κάθε λωρίδα με το λιωμένο βούτυρο και τοποθετήστε μια γεμάτη κουταλιά της γέμισης στο ένα άκρο του. Τυλίξτε το σταθερά και σφιχτά.


Τοποθετήστε όλες τις ραφές στα πλευρά προς τα κάτω σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο ταψί 20×30 εκ. Βουρτσίστε καλά με το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήστε για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε να κρυώσουν.

Για να κάνετε το σιρόπι να προσθέσει όλα τα συστατικά του σιροπιού σε ένα δοχείο και  βράστε το. Σιγουρευτείτε για 15 λεπτά ακόμα. Ρίξτε το σιρόπι πάνω από το γλυκό. Είναι σημαντικό: το σιρόπι πρέπει να είναι ζεστό, ενώ τα ρολά πρέπει να είναι δροσερά.
Αφήστε τη ζύμη να απορροφήσει το σιρόπι.

Πασπαλίστε με φιστίκια και σερβίρετε. Απολαμβάνω!
Φυλάσσετε σκεπασμένο σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤηγανίτες με μέλι και ξηρούς καρπούς
Επόμενο άρθροΟρεκτικό τυριού σαν σουφλέ