ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Υλικά Δημιουργίας

6 αυγά
1 φλτζ ζάχαρη
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. γαρύφαλλο
2 βανίλιες
2 κούπες καρύδια χοντροκομμένα
5 κ.σ. κακάο σκόνη άγλυκη
Για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
125 γρ κουβερτούρα
2 κ.σ. κονιάκ ή ρούμι

Διαδικασία

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να φουσκώσουν, περίπου 10 λεπτά.
Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το μπέικιν, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το κακάο και τις βανίλιες.
Ρίχνουμε το μίγμα στα αυγά τμηματικά και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα για να μην ξεφουσκώσουν τα αυγά.
Στο τέλος ρίχνουμε τμηματικά και τα καρύδια.
Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 30 – 40 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και το κονιάκ.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
Περιχύνουμε κουταλιά κουταλία την καρυδόπιτα με το σιρόπι και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να απορροφηθεί όλο.
Σερβίρουμε σκέτη ή με παγωτό βανίλια.

ΠΗΓΗ: tsoukali.gr

Προηγούμενο άρθροΤα Σουδάκια με την πιο βελούδινη κρέμα
Επόμενο άρθροTo Μαύρο Κέικ (κακάο)