Η καριόκα είναι ένα αγαπημένο γλυκό. Σοκολάτα που γεμίζει το στόμα και καρύδι που «σκάει» στον ουρανίσκο.
Τι θα λέγατε, λοιπόν, εάν το λαχταριστό αυτό μεγάλωνε και και έμπαινε σε ταψί.
Συνταγή βάζει την καριόκα σε ταψί και κάνει την παρασκευή του την πιο εύκολη διαδικασία.
Υλικά
300 γρ, καρύδια χονδροκομμένα150 γρ. βούτυρο βιτάμ1 ζαχαρούχο γάλα (400gr.)5 κουταλιές της σούπας κακάο4 βανίλιες3 πακετα πτιμπερ3 κουταλιές της σούπας λικέρ της προτιμήσεως μας
Για το γλάσσο
500 γρ κουβερτούρα
1,5 κουταλιά της σούπας βιτάμ
Εκτέλεση:
Κάνουμε σκόνη τα μπισκότα στο μουλτι Χοντροκόβουμε επίσης στο μούλτι τα καρύδια και τα ρίχνουμε και αυτά σε ένα μπολ Προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο και τις βανίλιες.Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι πολύ καλά όλα τα υλικά.Μόλις ανακατευθούν προσθέτουμε το λικέρ, το Βιτάμ λιωμένο, το γάλα και ζυμώνουμε ελαφρά ώστε να δέσουν όλα τα υλικά μεταξύ τους,Απλώνουμε σ’ ένα ταψάκι μεμβράνη και απλώνουμε ομοιόμορφα επάνω την ζύμη σκεπάζουμε και από πάνω με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για πέντε έξι ώρες Μόλις παγώσει, λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο και την βάζουμε σ’ ένα μπολ Ανακατεύουμε καλά τα 2 υλικά ώστε να γυαλίσει η κουβερτούρα και να μην ξεχωρίζει το βούτυρο.Βγάζουμε τη μεμβράνη απο το γλυκό και με ενα κουτάλι ρίχνουμε από πάνω Το ξαναβάζουμε στο ψυγείο να παγώσει η σοκολάτα το γυρνάμε από την άλλη και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία.