Τα κεφτεδάκια λαχανικών είναι μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή για ένα ελαφρύ γεύμα ή ορεκτικό. Γεμάτα με θρεπτικά λαχανικά και αρωματικά μυρωδικά, είναι ιδανικά για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα γεύμα χωρίς κρέας.
Υλικά
2 μελιτζάνες μαύρες
2 πιπεριές Φλωρίνης
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 καρότο
1 πατάτα
1 κολοκύθι
1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι καυτερό
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μάραθο
20 φύλλα ψιλοκομμένο δυόσμο
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
100 γρ. μοτσαρέλα
5 κ.σ. τριμμένη μυζήθρα
2 αυγά
Σιμιγδάλι χοντρό
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Μαγειρεύουμε
Όλα τα λαχανικά τα πλένουμε και τα βάζουμε σε μέτρια κομμάτια και τα περνάμε στο μπλέντερ μέτρια κομμάτια τα βάζουμε στο μπολ !
Στο τρίφτη περνάμε το κολοκύθι την πατάτα και το καρότο !
Το κρεμμύδι την πιπεριά και την μελιτζάνα !
Τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ και λίγο αλάτι τα να κατέβουμε και τα αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι που θα βγουν τα υγρά τους!
Περνώ ενα τούλι διπλωμένο και ρίχνουμε μέσα το μείγμα λαχανικών και το στίβο παρά πολύ καλά! Μετά το μεταφέρω σε ένα άλλο μπολ και
ρίχνουμε μέσα τα υπόλοιπα υλικά και τα 2 αυγά ! Το δουλεύω με το χέρι πολύ καλά και θα γίνει μια ζύμη σφιχτή μετά σε ένα ταψί
ρίχνουμε μέσα σιμιγδάλι χοντρό και αλεύρι το να κατέβουμε και αρχίζουμε να κάνουμε μπαλάκια και μετά τα περνάμε στο σιμιγδάλι
με αλεύρι και γιατί με σιμιγδάλι? Και όχι μόνο με αλεύρι? Γιατί η σιμιγδάλι δεν το αφήνει το κεφτεδάκι να ρουφήξει λάδι καθόλου!
Τελειώνουμε όλο τον μίγμα και βάζουμε το τηγάνι στην φωτιά μέτρια
Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκια και στο τέλος τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας!
H Συνταγή είναι της κας Aferdita Vladi