Γρήγορα Τυροκρουασανάκια

Υλικά

Περίπου 500 γραμμάρια αλευριού
250 γραμμάρια γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
150g βούτυρο
300 γραμμάρια τριμμένο κίτρινο τυρί.

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε μία λεκάνη όλα τα υλικά.
Ζυμώνουμε το μείγμα να ενωθούν όλα τα υλικά σε μία μαλακή ζύμη. Αφήνουμε την ζύμη για 1 ώρα στο ψυγείο.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 ίσα μπαλάκια. Παίρνουμε ένα μπαλάκι και ανοίγουμε ένα στρογγυλό φύλλο με την βοήθεια ενός πλάστη. Με την βοήθεια ενός μαχαιριού χωρίζουμε την στρογγυλή ζύμη σε 8 ίσα σχεδόν τρίγωνα κομμάτια, όπως κόβουμε την πίτσα και τα τυλίγουμε. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° μέχρι να είναι έτοιμο (περίπου 20-30 λεπτά)

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΑφράτη πίτα με τυρί cottage και φέτα… απλά λιώνει στο στόμα σου!
Επόμενο άρθροΣπανακοτυρόπιτα της μαμάς