Κοκκινιστά Κεφτεδάκια

Advertisement

Τα κεφτεδάκια, είναι από εκείνα τα φαγητά, που όπως και να τα φτιάξουμε, αρέσουν πάρα πολύ σε όλους. Μια εξαιρετικά νόστιμη παραλλαγή, είναι να τα κάνουμε κοκκινιστά, που γίνονται ακόμη πιο γευστικά.

Συστατικά

½ kg μοσχαρίσιος κιμάς
1 αυγό
1/3 φλ. παρμεζάνα
1/8 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
αλάτι
1/3 φλ. τρίμμα ψωμιού
1/3 φλ. γάλα
300 gr σπανάκι
1 κ. σούπας ελαιόλαδο
680 gr σάλτσα ντομάτας

Τρόπος Μαγειρέματος

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τον κιμά με το αυγό, την παρμεζάνα, το μοσχοκάρυδο και ένα κοφτό κουταλάκι αλάτι.
Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το τρίμμα ψωμιού με το γάλα και άφησέ το για τρία λεπτά.
Πρόσθεσε το μείγμα ψωμιού στον κιμά και έπειτα πρόσθεσε το σπανάκι ψιλοκομμένο και στεγνό και ανακάτεψε ελαφρώς.
Πλάσε με τα χέρια σου 20 κεφτεδάκια και ζέστανε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Ψήσε τα κεφτεδάκια για περίπου επτά λεπτά από όλες τις πλευρές για να θωρακιστούν.
Πρόσθεσε τη σάλτσα ντομάτας και βράσε σε χαμηλή φωτιά για άλλα έξι λεπτά.

Advertisement

ΥΣ. Οι περισσότεροι άνθρωποι τρώνε τα κοκκινιστά κεφτεδάκια με μακαρόνια ή τηγανητές πατάτες. Δοκιμάστε να τα συνοδεύσετε με μια πλούσια σαλάτα, Απλά θεϊκά. Θα τα λατρέψετε!!

Καλή Ορεξη

Advertisement