Κοκκινιστές Γαρίδες με κριθαράκι

Διαφήμιση

Υλικά

3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, τριμμένες ή λιωμένες (περίπου 1 1/2 κουτ.τσαγιού)
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
1 κουταλάκια του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
Αλάτι
μαύρο πιπέρι

1 κιλό γαρίδες, ξεφλουδισμένες πλυμμένες και στεγνεγνωμένες
200 gr ντοματίνια
1 φλιτζάνι κριθαράκι
600 gr κονσέρβα ντομάτες θρυμματισμένες
1/2 φλιτζάνι τριμμενη φέτα
1/2 φλιτζάνι χοντροκομμένο φρέσκο ​φύλλα μαϊντανού

Εκτέλεση

Βήμα 1 Σε ένα μπολ ανάμειξης, συνδυάστε το μισό σκόρδο με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη,
1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Προσθέστε τις γαρίδες, καλύπτοντάς τις καλά.

Διαφήμιση


Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο τηγάνι με ένα σφιχτό καπάκι, ζεστάνετε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε τα ντοματινια κομμένα, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να αρχίσουν να κάνουν φουσκάλες, για 3 με 4 λεπτά.
Προσθέστε το υπόλοιπο σκόρδο, 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη και ένα κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και ανακατέψτε μέχρι να μυρίσει, περίπου 30 δευτερόλεπτα.
Βήμα 3 Προσθέστε το κριθακι, ανακατεύοντας μέχρι να φρυγανιστεί ελαφρά, περίπου 1 λεπτό, στη συνέχεια προσθέστε τις θρυμματισμένες ντομάτες και 1 φλιτζάνι νερό.
Αλατίστε και χρησιμοποιήστε μια ξύλινη κουτάλα για να ξύσετε οτιδήποτε έχει κολλήσει στον πάτο.

Διαφήμιση

Βήμα 4 Αφήνουμε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να σιγοβράσει.
Καλύψτε και μαγειρέψτε μέχρι να φυγει το al dente, ανακατεύοντας περιστασιακά για να βεβαιωθείτε ότι τίποτα δεν κολλάει στον πάτο, περίπου 10 λεπτά.
Προσθέστε τις μαριναρισμένες γαρίδες από πάνω, σκεπάστε και μαγειρέψτε μέχρι να ψηθούν και το κριθαρακι να είναι al dente, 4 με 6 λεπτά ακόμα,
Βήμα 5 Αποσύρουμε από τη φωτιά, μοιράζουμε σε πιάτα και Σερβίρουμε με μαύρο πιπέρι, φέτα και μαϊντανό.

 

 

 

Διαφήμιση

Διαφήμιση