Το κοτόπουλο γεμιστό είναι ένα κλασικό και εντυπωσιακό πιάτο που ταιριάζει σε κάθε ειδική περίσταση.
Η συνδυασμός του ζουμερού κοτόπουλου με τη γευστική γέμιση ρυζιού και κάστανων, δημιουργεί ένα πιάτο πλούσιο σε γεύση και άρωμα.
Ας δούμε βήμα-βήμα πώς να ετοιμάσουμε αυτό το νόστιμο φαγητό.

Υλικά:

1 ολόκληρο κοτόπουλο
Για τη γέμιση:
100 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
100 γρ. ρύζι
10 κάστανα βρασμένα και ψιλοκομμένα
Αλάτι, πιπέρι
1 κύβος ζωμού κοτόπουλου
1 ξερό κρεμμύδι
50 γρ. βούτυρο

Για το άλειμμα:
50 γρ. βούτυρο
Αλάτι, μαύρο πιπέρι, κόκκινο πιπέρι

Επιπλέον:
2 πορτοκάλια
50 ml ελαιόλαδο
200 ml νερό

Εκτέλεση

Γέμιση
Βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα στην εστία να λιώσει!
Ρίχνουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι και το αχνιζουμε!!!Βάζουμε τον κιμά και το ανακατεύουμε μέχρι να ασπρίσει!
Ρίχνουμε και το ρύζι ,αλάτι,πιπέρι ανακατεύουμε!!!!!!
Βάζουμε 200 ml νερό ζεστό, ανακατεύουμε και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τον κύβο!
Βράζουμε μέχρι να πιει το νερό! Το κατεβάζουμε και ρίχνουμε τα κάστανα!Το ανακατεύουμε και το σκεπάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει!!

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε 50 γρ βούτυρο και ρίχνουμε μέσα αλάτι,μαύρο πιπέρι,κόκκινο πιπέρι!!!
Το κατεβάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει!!!!

Ετοιμάζουμε το κοτόπουλο
Το πλένουμε,το καψαλιζουμε,το πλένουμε και το βάζουμε μέσα στην γάστρα!
Το αλοιφουμε μέσα έξω με το λιωμένο βούτυρο
Στην συνέχεια το γεμίζουμε με την γέμιση!!! Κόβουμε 2 πλυμένα πορτοκάλια και ρίχνουμε πάνω του τον χυμό τους!
Τελειώνουμε ρίχνουμε πάνω στο κοτόπουλο 50 ml ελαιόλαδο και μέσα στην γάστρα 200 ml νερό!!!
Κλείνουμε το καπάκι και το βάζουμε να ψηθεί στους 200 β.προθ.ανα διαστήματα το ανοίγουμε και με τα υγρά του περνώντας τα με κουτάλι
ρίχνουμε πάνω του!

Η Συνταγή είναι της κας Tzeni Tsanaktsidou Ακολουθήστε στο τικ τοκ

Δημιουργος ομάδας Αγαπάμε Μαγειρική!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική!!