Στήθος κοτόπουλου με ντομάτα, τυρί και ψητές πατάτες

Εάν δεν έχετε άλλες ιδέες, τι άλλο να μαγειρέψετε … Έχω μια μικρή ιδέα για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο. Είναι εύκολο να μαγειρευτεί, είναι πολύ νόστιμο και χορταστικό. Είναι ένα τέλειο φαγητό ακόμη και για μια συνάντηση με φίλους ή ένα δείπνο για δύο. Σερβίρεται με σαλάτα χόρτα και καλό κρασί.

Συστατικά:

1 κιλό Στήθος κοτόπουλου
1 κιλό Πατάτες
2 ντοματες
150 γρ τυρί κίτρινο επιλογης σας
1/2 κουτ γλ Ρίγανη
4 κλαδιά δενδρολίβανο
Πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού
Σάλτσα σόγιας 3 κουταλιές της σούπας
Ελαιόλαδο 1 κουταλιά της σούπας
Βούτυρο
Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

1 ώρα 40 λεπτά
Μαρινάρισμα στήθος κοτόπουλου
Πλύνετε τα μισά στήθη κοτόπουλου και στεγνώστε τα με μια πετσέτα κουζίνας. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για μισή ώρα να μαριναριστεί

Στο μεταξύ, φτιάχνουμε τις πατάτες. Τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε στη μέση
και τα βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο.Ανακατεύουμε.
Κόψτε τις ντομάτες και το τυρί σε φέτες.

Χαράζουμε το στήθος κοτόπουλου και κόβουμε το κάθε κομμάτι φτιάχνοντας μερικές τσέπες. Προσέξτε να μην το κοψετε μέχρι κάτω. Βάζουμε μια φέτα ντομάτα και τυρί σε κάθε τσέπη. Βάζουμε τα μισά στήθη κοτόπουλου σε πυρεξ λαδωμένο με βούτυρο.

Προσθέστε τις πατάτες και προσθέστε μερικά κλαδάκια δεντρολίβανο. Σκεπάζουμε το ταψί με χαρτί ψησίματος και βάζουμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 30-35 λεπτά. Στη συνέχεια, πάρτε το χαρτί ψησίματος, βάλτε το φούρνο στους 200 ° C και αφήστε για άλλα 10-15 λεπτά.


Ενώ το φαγητό μαγείρευε στο φούρνο, έφτιαξα μια πολύ ελαφριά και νόστιμη καλοκαιρινή σαλάτα, φτιαγμένη από μαρούλι, ντομάτες, αγγούρια, πιπεριές, πράσινα κρεμμύδια και άνηθο, καρυκευμένη με αλάτι και ελαιόλαδο.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΤηγανίτες που λιώνουν στο στόμα (με ένα μυστικό υλικό)
Επόμενο άρθροΣιμιγδαλένιος Χαλβάς με καρύδα