Μαγειρίτσα Μυτιληνιά

Advertisement

Υλικά

Μία αρνίσια συκωταριά
2 μεγάλα μαρούλια σγουρά
100 γρ ρυζι γλασσε
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθο
Μισή φλυτζάνα ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 αυγά
1 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση και μόλις βράσει ρίχνουμε τη συκωταριά. Την αφήνουμε για 10 λεπτά ενω ταυτόχρονα την ξαφρίζουμε. Την βγάζουμε απ την κατσαρόλα την αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια την κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Ρίχνουμε το λάδι και το βούτυρο στην κατσαρόλα και σωτάρουμε αρχικά το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια.

Προσθέτουμε τα μαρούλια ψιλοκομμένα τα σωτάρουμε 2-3 λεπτά και έπειτα ρίχνουμε τον άνηθο και την συκωταριά. Ανακατεύουμε.Προσθέτουμε 1 1/2 λίτρο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει η συκωταριά. Χτυπάμε τ αυγά στο multi προσθέτουμε το λεμόνι και ζουμί απ τη μαγειρίτσα χτυπάμε λίγο και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας.

Καλή Επιτυχία

Ευχαριστούμε την Ραλλού Ψαραδέλλη για την Συνταγή
Advertisement