Κουλούρια πασχαλινά

Xρειαζόμαστε

8 αυγά,
500γρ ζάχαρη,
1 φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος,
1 φλιτζάνι γάλα,
1 χαρτάκι μπεικιν,
1 φακελάκι αμμωνία,
2 βανίλιες,
1200γρ αλεύρι περίπου

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη χωρίζουμε τους κρόκους από το ασπράδι χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα στους κρόκους ρίχνουμε την ζάχαρη τα χτυπάμε για 2′ στην συνέχεια το βούτυρο τις βανίλιες και το μπεικιν ζεσταίνουμε λίγο το γάλα και ρίχνουμε την αμμωνία ανάκατευουμε καλά να γίνει σαν κρέμα και το ρίχνουμε στο μείγμα ρίχνουμε εναλλάξ την μαρέγκα με το αλεύρι μέχρι να γίνει μια ζύμη εύπλαστη στο τέλος για να μην κολλάει στα χέρια το ζυμωνουμε με λίγο βούτυρο . Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί και πλάθουμε σε κουλουράκια ψήνουμε στους 180 βαθμους πάνω κάτω μέχρι να ροδισουν αν θέλουμε μπορούμε να τα αλείψουμε με αυγο.

Καλη σας επιτυχία

Η Συνταγή είναι της κας Ioanna Koulouri

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πασχαλινά κουλουράκια με αμμωνία

Κουλουράκια

Υλικά

2 φλιτζάνια τσαγιού χλιαρό γάλα
150 γρ.ζάχαρη
100 γρ.βούτυρο φυτίνη
6 με 7 μέτρια αυγά
50 γρ.αμμωνία
3 βανίλιες
αλεύρι Αλλατίνη όσο σηκώσει ή αλεύρι μαλακό νούμερο 2 Μύλοι Αγίου Γεωργίου

Εκτέλεση

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ σε σφιχτή μαρέγκα και την αφήνουμε στην άκρη.
Σ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και χτυπάμε δυνατά με το μίξερ μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και τις βανίλιες.

Διαλύουμε την αμμωνία μέσα στο χλιαρό γάλα και το προσθέτουμε στο μπολ, σε αυτό το σημείο θα πρέπει να προσέξουμε γιατί όταν βάλουμε την αμμωνία μέσα στο γάλα θα αφρίσει.
Προσθέτουμε τη μαρέγκα ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις απαλά να ενσωματωθεί και στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να έχουμε μία ζύμη η οποία δεν θα κολλάει στα χέρια μας και να είναι μαλακή. Πλάθουμε κουλουράκια σε διάφορα σχέδια ή μπορούμε να τα βγάλουμε με την ειδική μηχανή για κουλούρια.

Καλή επιτυχία

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΚουρκουτόπιτα με Φέτα : Μια Πλούσια και Αρωματική Πίτα!
Επόμενο άρθροΓνήσιο Παραδοσιακό Κιουνεφέ: Φτιαγμένο με ελληνική μοτσαρέλα