Ψωμάκια με μυζήθρα και σταφίδες.

✅Προϊόντα:

ζεστό γάλα, 300 ml
ζάχαρη, 50 γρ.
μέλι, 1 κ.σ.
ξηρή μαγιά, 5 γρ.
αλεύρι 460 γρ.
αλάτι, μισό κουτ.γλ
φυτικό λάδι, 4 κ.σ.

✅ Γέμιση:

γλυκιά μυζήθρα καλά στραγγισμένη, 300 g
ζάχαρη, 2 – 3 κ.σ.
ζάχαρη βανίλιας, 1 κουτ.
σταφίδες προαιρετικά
βούτυρο, 20 γρ.
κρόκος + γάλα, 1 κ.γ.

✅Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε το χλιαρό γάλα με τη ζάχαρη και την ξηρή μαγιά, ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Αφήνουμε για 15 λεπτά σκεπασμένο με μια πετσέτα.
Προσθέστε μέλι αν θέλετε, αλλά μαζί με αυτό τα ψωμάκια θα είναι μαλακά και φρέσκα για πολλή ώρα. Ρίξτε φυτικό λάδι και προσθέστε αλάτι, ανακατέψτε.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε σε δόσεις στη ζύμη. Μην το παρακάνετε με το αλεύρι, όσο λιγότερο είναι τόσο πιο αέρινα τα ψωμακια.
Ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να έχουμε μια απαλή και ελαστική μάζα. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Περίπου 1 ώρα σε ζεστό μέρος.

Συνδυάζουμε το τυρί με τη ζάχαρη και τη ζάχαρη βανίλιας, ανακατεύουμε τη μάζα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Αν θέλουμε προσθέτουμε τις σταφίδες, αφού τις μουλιασουμε και τις στεγνώσουμε σε χαρτί κουζίνας.
Χτυπάμε τη ζύμη και την τοποθετούμε σε επιφάνεια εργασίας. Ανοίγουμε σε μια ορθογώνια στρώση πάχους 5 mm, αλείφουμε με ένα κομμάτι βούτυρο.
Απλώνουμε το τυρί σε ομοιόμορφη στρώση και πασπαλίζουμε με σταφίδες ή μυρωδικά (κανέλα). Τυλίγουμε ένα χαλαρό ρολό και τσιμπάμε καλά τις άκρες. Κόβουμε σε 12 ψωμάκια.

Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και το αφήνουμε κάτω από τη μεμβράνη για 30 λεπτά Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Αλείφουμε τα ψωμάκια με χτυπημένο κρόκο και γάλα και ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤάρτες με αλμυρή καραμέλα και σοκολάτα γκανάζ
Επόμενο άρθροΧαλβάς με ινδοκάρυδο…αν αγάπατε την καρύδα είναι το απόλυτο