Μαρμελάδα Φραγκόσυκο φτιαγμένη από φρέσκα φραγκόσυκα προσφέρει μια εξωτική, γλυκόξινη απόλαυση. Χωρίς πρόσθετα σάκχαρα ή συντηρητικά, είναι ιδανική για όσους αναζητούν μια υγιεινή και γευστική επιλογή.

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

500 γρ Φραγκόσυκα καθαρισμένα η Σάρκα μόνο
130 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
50 γρ Χυμό Λεμονιού

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την πανεύκολη συνταγή ξεφλουδίζοντας τα φραγκόσyka εγώ επέλεξα ετοιμα χωρίς πολλά αγκάθια του εμπορίου τα οποία τα βρίσκουμε σε δισκάκι αλλά επειδή πάντα μένουν μικρά αγκαθάκια χρησιμοποιώ γαντι κουζίνας

Ξεφλουδίζουμε όλα τα φραγκόσια και θα τοποθετούμε σε ένα μπολ
Αφού έχουμε ξεφλουδίσει όλα τα φραγκόσια τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια με ένα μαχαίρι και τα πολτοποιούμαι με multi ή ραβδομπλέντερ μέχρι να έχουμε ένα πολτό
Ρίχνουμε τον πολτό φραγκόσυκο έτσι όπως είναι μαζί με τα κουκούτσια σε μία κατσαρολα προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χυμο λεμονιού και βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή ένταση για 30 με 40 λεπτά

Ανακατεύουμε συνεχώς και μετά τα 30 με 40 λεπτά όταν έχει γίνει παχύρευστη η μαρμελάδα μας κλείνουμε τη φωτιά την περνάμε από σουρωτήρι να αφαιρέσουμε τα κουκούτσια και να μείνει καθαρή μαρμελάδα

Στραγγίξτε την πολύ καλά στο σουρωτήρι να πάρετε όσο το δυνατόν περισσότερη ποσότητα μαρμελάδα φραγκόσυκο

Ετοιμη η μαρμελάδα μας έτσι όπως είναι ζεστή γεμίζουμε αποστειρωμένα βαζάκια κλείνουμε πολύ καλά την αναποδογυρίζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς τη διατηρούμε εντός ή εκτός ψυγείου ότι επιθυμείτε

Προηγούμενο άρθροΠανεύκολο Νηστίσιμο Κέικ με Πορτοκάλι και Ξηρούς Καρπούς
Επόμενο άρθροΤυροκούλουρα Άφρος