Δείτε Επίσης: Καρυδόπιτα με Κρέμα και Σοκολάτα | Αφράτα Ρολάκια με κανέλα μήλο και καρύδια
Μηλοκαρυδόπιτα με σοκολάτα και τρούφα
Συστατικά:
4 αυγά
5 κουταλιές ζάχαρη
100 ml λαδιού
100 ml γάλακτος
250 g ψιλό σιμιγδάλι
1 μπεικιν παουντερ
150 γρ αλεσμένα καρύδια
3-4 τριμμένα μήλα
1 τριμμένο καρότο
1 ζάχαρη βανίλιας
Γλασσο:
300 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
50 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ τρούφα σοκολάτας
Προθερμασμένος φούρνος στους 180 c
Η διάμετρος του δίσκου ψησίματος στον οποίο έψησα είναι 25×25 cm
Και σύμφωνα με τη συνταγή της μητέρας μου, είναι 30x20cm
Μπορεί επίσης να κατασκευαστεί σε στρογγυλό ταψί 26 cm και θα είναι σαν ένα κέικ
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ σπάμε και ρίχνουμε μόνο τα ασπράδια των αυγών χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός και προσθέτουμε και την ζάχαρη σε δόσεις μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε και τους κρόκους των αυγών και χτυπάμε.
Ρίχνουμε το γάλα με το λάδι και ανακατεύουμε με μία μαρίζ να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το σιμιγδάλι και κοσκινίζουμε και το μπεικιν, βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αδειάζουμε μέσα στο μείγμα τα καρύδια και ανακατεύουμε και τέλος τα τριμμένα μήλα και το καρότο.
Εφόσον αναμείξουμε το μείγμα το αδειάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο χαρτί ψησίματος
και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
Λιώνουμε την κουβερτούρα στον φούρνο μικροκυμάτων (στα 600 W, ανακατεύοντάς την ανά 30 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει όλη) ή σε μπεν μαρί (εγώ χρησιμοποίησα μπεν μαρί).
Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε το κεικ μας που το έχουμε αφήσει να κρυώσει (θερμοκρασία δωματίου). Τέλος πασπαλίζουμε με τρούφα σοκολάτας.
Δείτε Επίσης: Καρυδόπιτα με Κρέμα και Σοκολάτα | Αφράτα Ρολάκια με κανέλα μήλο και καρύδια
Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ