Μιλφέιγ
Συστατικά
– 1 κατεψυγμένο φύλλο σφολιάτας, αποψυγμένο
– κρέμα ζαχαροπλαστικής
– 1 1/2 φλιτζάνια γάλα
– 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
– Μια πρέζα αλάτι
– 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
– 3 κουταλιές κορν φλαουρ
– 3 κρόκους αυγών, χτυπημένους
– 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
– 1 φλιτζάνι dulce de leche
Προετοιμασία
1) Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 C.
2) Ετοιμάστε 2 ταψια πάνω στρωμμένα με χαρτί ψησίματος και αφήστε τα στην άκρη.
3) Κόψτε τη ζύμη σφολιάτας σε 3 λωρίδες κατά μήκος των πτυχών. Τοποθετήστε σε ένα ταψί και ανοίξτε μερικές τρύπες σε κάθε ζύμη με ένα πιρούνι. Ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα.
4) Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και αφήνουμε να σιγοβράσει. Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε τη ζάχαρη, το κορν φλαουρ το αλάτι.
5) Προσθέστε σταδιακά το μείγμα του κορν φλαουρ στο γάλα και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 6 λεπτά ή μέχρι να πήξει. Χτυπήστε και ριξτε τους κρόκους και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
6) Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και το βούτυρο και αφαιρέστε από τη φωτιά.
7) Αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, καλύψτε και ψύξτε μέχρι να είστε έτοιμοι για χρήση.
Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, χωρίστε κάθε ζύμη σε 2 στρώσεις. Απλώνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σε 1 στρώση
κέικ. Επαναλάβετε τα στρώματα. Ολοκληρώστε με ένα στρώμα dulce de leche.
Καλή επιτυχία