Υλικά
για το μοσχάρι:
1 κιλό μοσχάρι για μπύτια (κομμένο σε μερίδες)
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο (ή λευκό, ανάλογα με την προτίμησή σας)
Αλάτι, πιπέρι
3 κόκκοι μπαχάρι
1 ξυλάκι κανέλα
Ελαιόλαδο
Νερό (όσο χρειαστεί για να σκεπάσει το κρέας)
για το ρύζι:
2 φλιτζάνια ρύζι
4 φλιτζάνια νερό
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Αλάτι
Εκτέλεση:
Μοσχάρι:
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμη. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε το μπαχάρι, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε αρκετό νερό για να καλύψει το κρέας και μαγειρεύουμε στην χύτρα ταχύτητας για περίπου 30-40 λεπτά, ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει.
Δείτε επίσης: Μοσχάρι κοκκινιστό με τσακώνικες μελιτζάνες στη κατσαρόλα
Ρύζι:
Σε μια ξεχωριστή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να γίνει γυαλιστερό.
Ρίχνουμε το νερό και αλάτι. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό και το ρύζι να είναι μαλακό.
Σερβίρουμε το μοσχάρι λεμονάτο με το ρύζι. Μπορείτε να συνοδεύσετε με μια πράσινη σαλάτα για ένα πλήρες γεύμα